10 juni 2009

Tiotusenkronorsfrågan med Thylander och Welinder

Den ene spelade i Malmö FF när Zlatan slog igenom. Den andre är mångårig supporter som idag dessutom är kommunikationschef i Malmö FF.


Vi frågar först Mattias Thylander, idag mittfältare i TFF:

- Jag tror det kan finnas en del olika anledningar till att han inte gör mål i landslaget. Inter skulle vinna mot Sverige 9 gånger av 10, omgivningen spelar så klart in. Inte bara med det faktum att han får bättre bollar att arbeta med i Inter utan också att där finns det 10 andra som kräver sin markering.

- Största anledningen är att omgivningen är sämre i landslaget än i Inter. När laget inte går bra är det svårt att själv vara framstående och i synnerhet att göra mål. Spelet ser annorlunda ut rent taktiskt i Italien. Bollinnehavet är betydligt större och därför finns det mer "bolltid" att skapa något.

- När man möter Sverige kan man, som Danmark gjorde så framgångsrikt, stänga alla inspel till Zlatan OCH, om han nu tvunget ska få bollen, kan han få lov att ha den vid mittplan. Den kvadrat som är två mittbackar och två innermittfältare bildar ett vattentätt lås som han har svårt att ta sig ur.

- När Zlatan hade Capello fick han bollen ofta i ytterforwardsposition där bevakningen var lite snällare. Sen vet man ju aldrig hur Zlatan känner inför uppgiften när de flesta uppspelen tenderar att hamna i halshöjd...

- Dessutom finns det ju ett värde i att vara frisk om man ska vinna skytteligan, samt vara fit för en eventuell flytt till Barcelona. Jag tror dock att han gör sitt yttersta i varje match, oaktat yttre omständigheter.

- Landslaget är just nu inne i en generationsväxling och spelare som förr varit tongivande är på väg ut. Henke är ju inte lika bra som för några år sedan. Förstå mig rätt, han är fortfarande riktigt bra men inte tillräckligt för att avleda uppmärksamheten från Zlatan.

Ordet går därmed över till Per Welinder:

- Exakt vad som krävs vet andra bättre, men en eller två vänsterfötter till på planen hade nog inte skadat. Som MFF:are hade jag gärna sett Safari. För övrigt måste det vara perfekt att möta Malta nu. Bättre tillfälle att öva målskytte som spelförande lag får vi leta efter.

1 kommentar:

Pelle sa...

Tänk att samba-Thylle skulle komma med den skarpaste analysen av frågan. Hatten av!