09 juni 2009

Tiotusenkronorsfrågan med Der Kaiser

- Han hade två bra tillfällen i lördags, funderar Patrik Andersson, innan han tar sig an THS:s 10.000-kronorsfråga, varför Zlatan inte gör några mål i landslaget.


- Förväntningarna på Zlatan är enorma. Han tar på sig en stor roll, ett stort ansvar, i landslaget. Alla förväntar sig att han ska leverera.

Men det förväntar sig väl även Inters supporters?

- Han är mer avslappnad där. Offensiven står inte och faller med honom, den kommer mer av sig själv. Jag menar, nu när han inte levererar i landslaget, då har vi ett läge där våra fem anfallare inte producerat ett enda mål på fem matcher.

Varför?

- Vi kommer ofta till tidiga inlägg, som slås på fel sida om backen. De bollarna är lätta att försvara sig mot, det blir ofta en duell, som mittbacken vinner.

I Sydsvenskan i morse kritiserade du Lagerbäcks val att spela med två högerfötter på vänsterkanten. I ärlighetens namn hände det inte så mycket på högerkanten heller?

- Rasmus är ju en duktig kille, bekväm med bollen, men han är inte den som slår sin gubbe och tar sig ner till kortlinjen för en passnings snett inåt bakåt. Med två sådana kanter blir vi väldigt lättlästa.

Du låter inte förvånad?

- Nej, det här är ju ett system vi spelat i alla fall i tio år. Vi spelar sällan över mittfältet, det börjar ofta med en lång passning. Den modellen bygger på att det där första passet är ett bra pass. Annars blir det omedelbart en duell, istället för att vi lyckas hålla kvar bollen där uppe. Det som till exempel Martin Dahlin var så bra på.

Inga kommentarer: