06 oktober 2008

Majlard slutligen över gränsen

Som alla trogna läsare av den här bloggen vet kan inget göra mig så förbluffad som Jan Majlard. Det är otroligt (och pinsamt för svensk fotbollsjournalistik i allmänhet) att en stor svensk dagstidning kan ge utrymme åt en stilist som han. (Dagens obegripliga mening att foga till samlingen - "Följde jag HIF i ur och skur bredvid störste supportern Vesa skulle jag undra om kärnan i Henrik Larssons engagemang för Helsingborg är synonym med stadens medeltidsborg med samma namn?") Bara hans egen obefintliga respekt för sitt eget hantverk borde ogiltigförklara alla hans anspråk på att bedöma andras.

Men som om inte det räckte är han en sällsynt småskuren person med en löjeväckande förmåga att odla personliga vendettor. Det var denne man som beklagade sig i tryck över att Lasse Lagerbäck kastat "ett hätskt ögonkast" på honom i en korridor i Slovakien. Det var denne man som drev en evighetslång fejd med Zlatan och i patetiska ordalag drog upp att Zlatan inte hälsat på honom nån gång när han besökte Ajax träningsanläggning.

Nu är det Henrik Rydströms tur. Visst, Rydström förtjänar kritik för att han drar på sig en utvisning i ett känsligt skede för laget. Visst, Rydström är en storkäftad herre som gott kan få svar på tal ibland. Men det ska inte komma från nån som har uppenbara personliga skäl att driva frågan. De fejder Rydström och Majlard redan har haft (och som för några månader sen fick Majlard att påstå att Rydström aldrig gjort mål i allsvenskan, trots att han gjort sex eller sju stycken) borde ha fått Majlard själv att förstå att han i fortsättningen är diskvalificerad som skribent i frågan. Istället kommer detta av skadeglädje drypande inlägg idag. Inget är så pinsamt som skribenter som drar in läsarna i sina personliga trätor och antipatier, och om skribenten är för dum för att fatta det själv måste tidningen ta beslutet åt honom.

Avskeda denne man, Svenska Dagbladet! Avskeda honom idag!

9 kommentarer:

max lindberg sa...

Och vem skall du skriva om då? Thomas Malmqvist? ;-)
Nästan, bara nästan, så att jag får lust att gå in på svd.se.

Jesper sa...

max: Jag är beredd att göra uppoffringen.

Daniel Lampinen sa...

Jesper: Så man får anta att ditt indragande av Majlard i (den annars mycket bra) Offsideboken om den blågula landslagshistorien var ett exempel på något annat än att "dra in sina läsare i personliga antipatier"?

Jesper sa...

daniel: Nja, jag vill nog hävda att mina antipatier mot J.M. grundar sig på det han skriver offentligt. Och att jag citerar hans slovakienkommentar om det "hätska ögonkastet" i landslagsboken har att göra med att han personifierade en medieopinion som just då faktiskt var ganska kraftig. På ett parodiskt och överdrivet sätt, visserligen, men just därför.

Andreas sa...

"Målvakten Petter Wastå som fick bära hundhuvudet mot Feyenoord och Bröderna Elm som slet tungt i vätan måste vara riktigt irriterade. Synd att de inte har en blogg att blottlägga sina innersta tankar på..."

Visserligen sker det inte i en riksspridd tidning, men nog borde Majlard känna till att Broakulla-bröderna bloggar hos Baromtern? Om de blottlägger sina innersta tankar där vet jag inte men de skriver i alla fall om vad som händer i KFF.

Skrämmande okunnigt och en horribel överreaktion av Majlard. Rydström är väl inte den förste lagkaptenen/defensive mittfältaren att bli utvisad i en viktig match? Själv minns jag Jonas Thern i semin -94...

Daniel Lampinen sa...

Följden blev i alla fall att jag tänkte "å nej, inte Majlard från Högström igen. Är detta verkligen något relevant att nämna?".

ibnkafkasobiterdicta sa...

Hoppade till när jag läste detta i Majlards krönika: "Hade övertrampet skett på den tiden då Billy Lansdowne & Peter Karlsson satte nivån hos smålänningarna skulle blekingen Rydström bli avsläppt halvvägs hem på bussfärden från Skåne" Bli? Borde det inte stå "ha blivit"? Men vad vet jag, jag är ingen sportreporter.

Jesper sa...

daniel: Jag vill inget hellre än att slippa tänka på mannen någonsin mer. Härav min ödmjuka bön till Lena K Samuelsson. Lyckligtvis har jag bara SvD varannan vecka...

Nils sa...

Majlard är fullkomligt obegriplig.