03 oktober 2008

Fint att vara feltippare

Redan den 19 september beseglades Kalmar FF:s öde. Då skrev jag så här (ah, tänk att få låta som en riktig kvällstidningskrönikör!): "Kalmar FF är svensk fotbolls framtid". Som varje läsare av denna blogg vet var detta en obönhörlig dödsdom. Ingen har väl glömt hur jag dömde ut Spanien före EM? Eller hur jag, före EM-kvalet i Belfast, förklarade att detta var den typen av matcher Sverige numera alltid vann? Ja, ni märker ju hur jag försöker plocka poäng genom ödmjukhet snarare än genom stöddighet, hur jag försöker vara den nya typen av man och fotbollsskribent, kort sagt. Älska mig för detta, käre läsare!

Och älska också Nanne Bergstrand för hans mjukt småländska variant av dålig förlorare. Tänk så bitter och sur Bosse Nilsson eller Nebo skulle ha låtit om han skyllt nederlaget på arenan. Ändå är det underligt. Varför gick det att spela mot Gent på Fredriksskans och inte mot Feyenoord? Och hade inte Uefa lagt märke till att det satt en stor reklamskylt för MAX ovanför ena läktaren? Många frågor. Inga svar. Vi mjuka, moderna män och fotbollskribenter är helt ok med det.

11 kommentarer:

leif engkvist sa...

Har UEFA högre krav på läktare i Sverige än på Malta, i Vitryssland, Albanien, Moldavien? Fredrikskans kan ju inte vara Europas sämsta arena?
(Vad var det förresten för fel på typ Värendsvallen? Det måste väl vara närmare än Borås?)

Jesper sa...

Ja o framför allt: har de olika krav beroende på vilken omgång av cupen det är?

leif engkvist sa...

Feyenoord är väl känt för att riktigt hårdföra huliganfans? En flexibel riskbedömning är det rimligt att UEFA gör och därmed kräva säkrare arenor när högrisklag ska spela.

Fredrik I sa...

Det kanske var UEFA:s hämnd på Borås för Maxbråket? Att skicka dit Europas värsta supporterslödder.

Fredrik I sa...

Förresten, Jesper, den här formuleringen "Vi mjuka, moderna män och fotbollskribenter är helt ok med det", är inte den lite väl Johan Esksk? :-)

Trevlig helg!

max lindberg sa...

Jag har lite svårt att få grepp om vad Nanne saknade från Skansen, det enorma hemmastödet eller den jämna planen?

Jesper sa...

fredrik i: Jo men det var ju MEDVETET...

max l: Utsikten över Kalmarsund.

Dennis sa...

Barometern hade en artikel förra veckan om vad som var felet med Fredriksskans. Och det verkar mycket riktigt som att de har olika krav beroende på hur långt in i turneringen man kommit.

Lisbet sa...

Hej!

Slumpade in på din sida och har läst din blog.
Keep up the good work

Lisbet
http://car-b-q.blogspot.com

Fredrik I sa...

Jesper:
Hrrmm... jo, det borde jag nog ha fattat, vid närmare eftertanke. Så kan det gå.

Förlägen väljer jag därför genast att slå på någon annan. Ty på morgonen noteras att Jan Majlard föga oväntat tar tillfället i akt att rallarsvinga mot Henrik Rydström. Och med vilken vällust han skrider till verket! Jag har nog aldrig sett en så ohöljd skadeglädje - förtjusning - över två gula kort.

Dennis sa...

Tror det var i Expressen igår, möjligtvis i lördags, men Rydström jabbade lite mot Majlard. Han skulle nämna tre positiva och tre negativa saker med att spela i Allsvenskan, och en negativ sak var att behöva bli omskriven av Jan Majlard (och Johan Esk).

Vilket skulle bevisas.