06 oktober 2008

Se inget-hör inget

Jag får frågor om jag fortfarande är allsvenskanförnekare. Och jag tvingas medge att min revisionism kanske är inte är av det mest stabila slaget. Åtminstone inte om Hammarby förlorar mot IFK Göteborg så att vi tillfälligt (ytterst tillfälligt, I'm sure) är bäst i Stockholm under en hel omgång. Ni hör, man kan väl inte hålla koll på tabeller och målskillnad och ändå förneka helheten? Eller det kanske är just det de vanliga revisionisterna brukar göra när de frenetiskt räknar och räknar om döda judar för att hitta luckor i verkligheten.

Nu väntar jag på Jespers jubel över gårdagens guldfrossetillställning på Vångavallen. Kanske kan Rain man rent av ge oss en ny analys. Guldfrossa förresten - så ovärdigt. Varför tycks inga svenska lag klara av framgång?

6 kommentarer:

Studiomannen sa...

Isobel: De lag som har ett stadigt gäng som spelar i flera år i samma lag och som har en bra organisation och inte alltför skitnödiga fans får mer sällan guldfrossa. Mitt lag ägde förra decenniet. Så fungerade det där då. Det här decenniet var kanske tänkt för ditt lag. Men de ingredienser som krävs för att undvika guldfrossa saknas i alltför hög grad i Djurgården. Alldeles för nervöst både i och runt föreningen.

Spelarförsäljning är inte det givna svaret. Spelare såldes förr också.

Men guldfrossa för Kalmar? Jag vet inte. Den här serien är så konstig.

Patrik sa...

Blåvitt slår förstås Hammarby ikväll.

Och angående Stockholms bästa lag väntar jag med att uttala mej tills Reymers går upp i allsvenskan.

Isobel sa...

Fast vi hade ju faktiskt inte guldfrossa. på den tiden på 2000-talet när vi var bra alltså. det vi har nu får väl mer betraktas som "kämpa-för-att-komma-7a-frossa".

Studiomannen sa...

Isobel: ...vilket ju inte gör saken bättre för dig, dessvärre.

Hagström sa...

Men är det verkligen guldfrossa om Kalmar förlorar en match?
Ingen har väl trott att laget ska vinna samtliga återstående matcher?

Jesper sa...

Nej men med den mediebevakning som är idag undrar man om inte pratet om guldfrossa kan bli självbekräftande, ungefär som på börden. "We have nothing to fear but fear itself".