19 oktober 2006

Fotboll är kul! För vissa.

Brittiska inrikesdepartementet har i veckan presenterat resultatet av en undersökning av hur våldet mot kvinnor ökar vid fotbollsmatcher.
Under fotbolls-VM ökade rapporteringar om "domestic violence" med i snitt 25 % på matchdagarna, jämfört med en vanlig lördagkväll.
Största ökningen, 31%, skedde den 10 juni när England slog Paraguay med 1-0. Det hjälpte alltså inte att de vann, de ville ändå slå sina fruar. Däremot ökade våldet bara med 17,7 % efter Sverige-matchen. Hurra.
Vad är det för fel på engelsmän/män/fotbollsfans?

4 kommentarer:

Jesper sa...

Sveriges kvittering räddade alltså ett stort antal engelska kvinnor från stryk. Det kanske var det bästa Henke åstadkom under VM.

Anonym sa...

Har de räknat bort alkoholfaktorn i den där jämförelsen? Det är väl ingen hemlighet att engelsmän gillar att bli fulla när de tittar på fotboll. Och att det är fulla män som slår sina fruar. Kanske var de extra nervösa inför Paraguay-matchen och söp därför till lite extra. När de mötte oss så var ju avancemanget klart redan.

Jesper sa...

Jag har inte några poäng i genusvetenskap, men jag kan inte komma ifrån att det bör finnas ett samband mellan benägenheten att kalla folk för "horor" eller "fittor" och benägenheten att misshandla kvinnor....

Macho sa...

redan inför vm försökte macho reda ut begreppen och förstå varför supa knulla våld fotboll egentligen hänger ihop: http://www.tidningenmacho.se/visarartikel.asp?id=53