19 oktober 2006

Fotboll är kul! För vissa.

Brittiska inrikesdepartementet har i veckan presenterat resultatet av en undersökning av hur våldet mot kvinnor ökar vid fotbollsmatcher.
Under fotbolls-VM ökade rapporteringar om "domestic violence" med i snitt 25 % på matchdagarna, jämfört med en vanlig lördagkväll.
Största ökningen, 31%, skedde den 10 juni när England slog Paraguay med 1-0. Det hjälpte alltså inte att de vann, de ville ändå slå sina fruar. Däremot ökade våldet bara med 17,7 % efter Sverige-matchen. Hurra.
Vad är det för fel på engelsmän/män/fotbollsfans?

6 kommentarer:

Jesper sa...

Sveriges kvittering räddade alltså ett stort antal engelska kvinnor från stryk. Det kanske var det bästa Henke åstadkom under VM.

Leif Engqvist sa...

Eller snarare Mellberg...

Anonym sa...

Har de räknat bort alkoholfaktorn i den där jämförelsen? Det är väl ingen hemlighet att engelsmän gillar att bli fulla när de tittar på fotboll. Och att det är fulla män som slår sina fruar. Kanske var de extra nervösa inför Paraguay-matchen och söp därför till lite extra. När de mötte oss så var ju avancemanget klart redan.

Jesper sa...

Jag har inte några poäng i genusvetenskap, men jag kan inte komma ifrån att det bör finnas ett samband mellan benägenheten att kalla folk för "horor" eller "fittor" och benägenheten att misshandla kvinnor....

Kris sa...

Jo det är klart att det handlar om alkohol. Och det verkar vara en bra analys att de ville supa mer när de var nervösa! Men varför måste det finnas en rak linje mellan att se på fotboll-supa ner sig-slå kvinnfolk? Jag kanske är naiv men jag förstår inte det.

macho sa...

redan inför vm försökte macho reda ut begreppen och förstå varför supa knulla våld fotboll egentligen hänger ihop: http://www.tidningenmacho.se/visarartikel.asp?id=53