20 oktober 2006

Stolthet och fördom

Aftonbladets artikel om gay-laget Manchester Village häromveckan visar att det finns hopp om en värld där alla får plats. Tre hörnor straff är givetvis emot homofobi inom fotbollen och delar av redaktionen tänker sig för innan de väser fitta eller kärring på plan.
Miljöpartiets Maria Wetterstrand, som tagit upp frågan i sin blogg under rubriken Fotboll och moral, påpekar att Manchester Village ingalunda är pionjärer.
Det finns lag högt upp i seriesystemen som aldrig blivit "outade".
- Young Boys från Basel har i princip kört med läderkeps i klubbemblemet sedan 1898, säger Wetterstrand och tillägger att Sylvia är ett ännu bättre exempel. Klubben delar namn med en nättidning för gaykontakter, har valspråket "liten och stolt" och salamiförsäljning på hemsidan.
- Case closed!
Tre hörnor straff inbjuder nu läsarna att toppa Wetterstrand. Bästa förslaget på klubbar som borde outas vinner en singel där Lennart Liston Söderberg tolkar Dead or alives You spin me around (like a record)

9 kommentarer:

Mats sa...

GAYS satte inte precis till i närkamperna när de var på Malmö Stadion i måndags...

Anonym sa...

Häcken (om man får lov att vara plump så här på nästan fredagseftermiddagen).

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Å andra sidan har Kalmar FF en trosa som lagsymbol. Det måste betyda något.

Jesper sa...

Vilket lag som än vinner tävlingen borde vara intresserade av Landskrona Boys gamle Johnny Kongsbög...

SB sa...

Undrar om Johnny K någonsin har spelat tilsammans med Kasper Bögelund...

Hmm, wordverification som slutar på "qx". Slump?

Jesper sa...

Med tanke på den förkärlek för uniformer som lär gälla i gayvärlden undrar jag om inte lag som Singapore Armed Forces, Lesotho Prison Service eller Force Nationale de Police från Djibouti borde kunna komma ifråga. Vancouver Firefighters låter också som en tung kandidat. Dessutom tycker jag att "Eleven Men in Flight" från Swaziland och "Total Big Bullets" från Malawi har lite Pridefakto över sig. Och vad ska man säga om mästarlaget från Bermuda, Dandy Town Hornets?

Macho sa...

ni deltog väl i tävlingen drömbögelvan inför vm?
http://www.tidningenmacho.se/pdf/macho_nr3_web.pdf

Anonym sa...

Manchester City/United torde väl vara en begåvad gissning. Finns det några förutom folkpartister och bögar som klär sig i manchester?

Anonym sa...

Ta en titt pa Columbus Crew's klubbmärke.

'nuff said.