12 oktober 2006

Äpplen och päron

Så kan då äntligen den riktiga fotbollen börja igen. Jag menar förstås den där matcharrangören får tre poängs avdrag och böter när publiken tar sig in på planen.

7 kommentarer:

Jesper sa...

Vem skulle fått tre poängs avdrag i tisdags, Brasilien eller Ecuador? Eller skulle Sverige fått tre minus i EM-kvalet?

Redaktör Slätt sa...

Jesper:

Ok att det haltar lite med poängavdragsjämförelsen, men visst borde Svff, som arrangörer, få någon form av straff? Böter att casha in till Uefa/Fifa kanske? Fast då går ju pengarna antagligen bara raka vägen tillbaka till Svff.

Jag orkar inte bry mig om poängdelen - det hade sannolikt gjort mig galen. Däremot måste väl även landslagsfanatikern Högström hålla med om att en granskning av retoriken är minst sagt spännande i detta fallet?

http://rattochslatt.blogspot.com/2006/10/den-stora-konsten-hyckleriet.html

Hagström: Måndag, kvastarna ska bort och ångesten kryper inpå en redan nu när det varit uppehåll. Hade hoppats dämpa lite ångest i onsdags med reservlagsmatchen, men juniorer och HTFF:are har man inte koll på längre. Tur att en fotbollsmorsa satt bänken framför som svarade på alla våra "eh, vem är det?" Repliken blixtsnabb "Victor Rodriguez". Ah, där ser man. Och vem gjorde mål nu? Hon svarade men namnet lade jag inte ens på minnet.

Mycket spännande dock att skåda Castro-Tello när han har utrymme och kan leka. Finurlig jävel som håller bollen mer eller mindre rakt under sig, men har ett löpsteg på högerbenet som är det märkligaste jag sett vid längre rusher. Han fäller ner vänsteraxeln så det ser helt galet ut, som en hund med ett skadat ben. Jag och Gelin undrade om det kan vara så att ena benet är längre än det andra. Vi inväntar svar på vår spaning.

Jesper sa...

"Fotbollförbundets evenemangsansvarige Bosse Sundström säger att han är nöjd med säkerheten". Det ante mig att sångaren i Bo Kaspers var ansvarig för Brasilien-Ecuador! Det finns liksom nånting gemensamt mellan deras musik och en vänskapsmatch mellan två sydamerikanska lag på Råsunda i oktober.
Annars - jag är också mot poängavdrag i detta fall! Poängavdrag ska kompensera de fall där man orättmätigt tillskansat sig poäng, som när det bevisas att Juventus övat påtryckningar mot domarna. Här var det rimligt att döma Hammarby till förlust i den match de redan förlorat på plan.
Som ytterligare konsekvens hade matcher inför tom läktare varit mer rimligt - det var vad som drabbade Turkiet efter det skandalartade VM-kvalet mot Schweiz, det senaste parallellfallet i landslagssammanhang.

Hagström sa...

Visst har parallellen Bra-Ecu och matcher i Allsvenskan brister, det jag var ute efter är just det som Slätt formulerar - en fundering kring förbundets bestraffningar och deras egna bristande arrangemang. Och givetvis vilka konsekvenser det senare får.
Spelades förresten Turkietmatchen utan publik? Jag har för mig att den flyttades till annan ort, vilket gjorde att lika mycket turkar som vanligt såg matchen, men där kan jag ha fel eller blanda ihop med en annan match. Jesper är förmodligen bäst påläst.

Jesper sa...

Turkiets matcher spelas just nu BÅDE utanför landet (Frankfurt-am-Main) och utan publik. Jag vet inte vad parallellen skulle vara för Hammarbys del.

Hagström sa...

Det skulle väl vara om någon av våra Råsundamatcher var publikfria.

Jesper sa...

Jag har f ö fått reda på att en straffade person som sprang in på Råsunda är Assyriskasupporter (detta enl. Assyriskas Svenska Fans-sida). Så det är kanske Assyriska som borde få poängavdrag...