06 januari 2010

Gnällmästerskapet rivstartar

På förekommen anledning tänkte vi på THS starta en GNÄLL-LIGA, där poäng kommer att delas ut till svenska fotbollsjournalister varje gång de i tryck beklagar sig över sina arbetsförhållanden, landslagets mediapolitik etc. Segraren kommer att få tillbringa evigheten ensam i en låst presskonferenslokal, där han fjättrad med en mikrofonsladd kommer att få lyssna till sina egna frågor som dundrar ut på öronbdövande volym ur jäteelika högtalare. För att på ett rimligt sätt kunna hantera materialet drar vid ett streck vid nyåret. Och konstaterar då att det är favoriterna som har börjat bäst - förutom Mats Olsson på Expressen (som ju ägnade hela sin första krönika för året åt de oförrätter han och hans yrkesbröder ständigt måste utstå) är Sportbladets Robert Laul snabb ur startgroparna. Svenska landslaget har inte planerat sin turné till Syrien i tid, tycker Laul. Orsak: Laul själv fick problem att ordna visum. Robert Laul, one point.

11 kommentarer:

Lena sa...

För egen del är jag missnöjd med att Swedbank i Malmö prutat på skaffningen till oss sanningssägare. I början var det obegränsat med baguetter men nu är det en påse per man och det största utrymmet upptas av en frukt a la taskigaste-barnkalaset-i-kvarteret.
FRUKT ÄR INTE GODISET
/ Kvp une point

Anonym sa...

Du menar alltså, med kvällstidningsmurvelns slarviga språk och syftning, att Malmö FF har snålat in...
KVP, minus two points.

Lena sa...

korrekt
trois points

Petter sa...

måste det inte var fler poäng om man skriver i tidningen (Olsson) till skillnad från Laul som gnällde i bloggen?

Jesper sa...

Petter: Ska inte vi i de sociala medierna vara likvärdiga nuförtiden? Usch, det blir så besvärligt om vi ska behöva ta hänsyn till det. Liksom om man skulle behöva bedöma om nån skulle ha ansetts gnällt FLERA GÅNGER eller EXTRA GÄLLT inom en och samma text. Nej, max ett poäng per inlägg/krönika är det som gäller.

Leif Engkvist sa...

Jag håller med Petter. Dubbla poäng för pappersgnäll. Men hur många poäng ska en "My side of the case"-TV-krönika ge?

Får passa på att berömma THS för en mycket efterlängtad tävling/kampanj.

Jesper sa...

Vi får nog nöja oss med textmedier. Och blir nog ändå beroende av tips från läsekretsen för att kunna hålla koll på detta potentiellt oändliga material...

Mattias sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mattias sa...

Hur ska tabellen redovisas? Finns det nån hacker som kan lösa en permanent topplista i marginalen?

Jesper sa...

Vi får nog lita till regelbundna uppdateringar. Jag tror inte att racet kommer att komma i gång på allvar förrän vinterturnén i Syrien-Oman, där ju landslagsledningen kan tänkas göras ansvarig för ett stort antal missförhållanden. Tips på segrare insändes i kommentarfältet, vinnaren får ett exemplar av Marcus Aurelius "Filosofins tröst" signerat av Olof Lundh.

Anonym sa...

http://lundh.fotbollskanalen.se/2010/01/16/en-vattenpolomatch-sager-mycket/