08 december 2009

Tack, men nej tack.

Det handlar inte om det är en bra tränare eller ej. Jag har alltid hävdat att det är otroligt svårt för en lekman att veta huruvida en fotbollstränare är bra eller inte. I det här fallet handlar det om något helt annat: JAG VILL INTE HA EN AIK-LEGENDAR SOM BAJENTRÄNARE.

15 kommentarer:

Jesper sa...

Som Rolf Zetterlund?

Mali sa...

Nä..Göran Göransson...;-)

Hagström sa...

Jag förstod såklart att namnet Roffe Zetterlund skulle dyka upp. Jag var ju inte särskilt entusiastisk den gången heller, men rekryteringen av Z anser jag ändå vara väsenskild från Borgqvist.
Då hade vi haft ett oprövat tränarkort som inte fört oss upp (just Göran Göransson) och var i ett läge när det fanns risk att vi skulle permanenta oss som en klubb utanför allsvenskan. Vi behövde verkligen ett erkänt tungt tränarnamn.

Mali sa...

Magnus, kläm i nu...
Kämpa Hammarby, kämpa Hammarby....

Det kan gå.


/max

Jesper sa...

Är Borken verkligen att betrakta som "AIK-legendar"? Själv minns jag honom mest som Assyriska-legendar och Djurgården-legendar. Fast Niclas Kindvall mindes honom från den gemensamma AIK-tiden som en galning som gärna skallade folk på träningen. Låter som om nåt som kan behövas på Söderstadion...

Mattias sa...

Här i Göteborg har man länge sagt att förbundet är en massa AIK:are som använder luncherna på Råsunda till att konspirera bort alla fantastiska göteborgare. Nu har vi äntligen fått en förbundskapten i Mölnlycke – och vad händer då? Gnagarna sprider sig över Allsvenskan. Först halvhuliganen som tränar Gais, nu Borka i Bajen...

Cliff sa...

Mattias: Bajen spelar inte i allsvenskan.

Mattias sa...

Usch, ja... ska de alltså ta över Superettan också?

Petter sa...

Borken måste nog betraktas som rätt mycket AIKare eftersom han slog igenom där. Samt så byggde han upp sitt rykte där. Kan förstå dig Hagström - särskilt som Borken var ful som spelare, hetsade klacken etc.

Jag hade dött över att se Lefwert eller nån annan på AIKs bänk.

Ulf sa...

OK: En AIK-/Djurgårds-/Assyriska-legendar, samt en Göteborgs-/Djurgårds-legendar (jag vet, att kalla JB Djurgårdslegendar är att tänja kraftigt på sanningen, men ändå...)

Jag kan förstå att Hagström inte känner sig bekväm.

Anonym sa...

Man får inte alltid det man vill ha, men ibland får man vad man behöver, och ibland får man ta vad man kan få?

Nog är han AIK-legendar för oss som var på Råsunda under 80-talet, även om en del har svårt att förlåta att han färgade in djurgårds-skölden i nacken... Men det var väl mest en gest för att han alltid går helhjärtat in för det han gör.

Jag vill minnas från nån gammal artikel att han blev historisk som den förste att spela allsvenskt i samma lag som både sin far och farfar. Tredje generationens AIK alltså, men är inte säker på att det är sant just han han var den förste eller till och med ende...

Johnny Rep sa...

Vadim Jevtusjenko?

Hagström sa...

Det verkar ju som att flera här innte trots allt ser Borgqvist som AIK-legendar (mer än representant för någon av de andra klubbarna). Han har också i de aktuella intervjuerna erkänt att AIK är laget i hjärtat och sedan använt sig av de sedvanliga uttalanden om "professionalism" osv.
Och dessa uttalanden kan det givetvis vara fog för, jag håller det till och med för troligt att Borgqvist kommer att vara proffsig och göra ett bra jobb.
Men jag som supporter måste inte vara "proffsig". Jag styrs av känslor och har andra värderingar än de rent sportsliga. Jag vill att det ska finnas en själ i min klubb. Den går givetvis inte helt förlorad därför att det kommer en AIK-tatuerad (rätta mig om jag har fel) tränare till klubben. Men nog naggas den i kanten.

När det gäller Jesper Blomqvist är jag inte heller lycklig. Jesper uppfattar jag visserligen som en fin människa, en snäll humanist, och ur den synvinkeln gillar jag honom. Men jag har svårt att tro att han är en bra tränare.

Hagström sa...

här inne - inte "här innte"

Anonym sa...

Hagström: jag har full förståelse för dina åsikter och tänker då rakt inte käfta om dem. Du är supporter och det är ditt lag och dina känslor.

Funderar högt istället om legendarstatus. Nebo spelade i DIF tidigare. Lätt att glömma.

När är man en legendar? Ta Micke Andersson. Han gick till Blåvitt under 80-talet, men inte fan är han en blåvit legendar, trots hans oerhört viktiga mål i t ex UEFA-cupen -87. Han har varit ledare i MFF och i IFK Norrköping.

Nu gick det åt h-e med musik i det enda laget jag förknippar med honom: Hammarby.

Borde jag förknippa honom med något annat lag?

Borgkvist är en marginalfigur i min bok och jag tycker inte att han är en legendar över huvudtaget.

Är Sören Cratz en legendar någonstans?

Är Roland Andersson en MFF-legendar? Som spelare givetvis, men han tog med MFF ner i Superettan och det trodde ju ingen var möjligt.