17 oktober 2009

Seedbyte

Sverige är tolva i Europa enligt Uefas preliminära ranking inför EM-kvallottningen i februari 2010 (den kommer att modifieras något efter play-off-matcherna, men det kommer knappast att påverka vår position). Före Danmark, vilket är en klen tröst. Det innebär att vi kommer att hamna i andra seedningsgrupp till ett kval som kommer att bestå av nio grupper om fem eller sex lag i varje. Här kommer önskelottningen redan nu: Portugal, Finland, Wales och Liechtenstein.

5 kommentarer:

Cliff sa...

Och så mardrömslottningen: Spanien, Bosnien, Belgien, Makedonien och Kazakstan

Jesper sa...

Det är faktiskt befängt att lottning ska spela en sådan roll. Tänk att vi hade kunnat spela mot Grekland och Israel, eller Tjeckien och Slovakien i VM-kvalet, i stället för Portugal och Danmark.

Annars har det slagit mig att Lagerbäcks ödesdigra misstag så klart var att han, för ett ögonblick, började lyssna på sina kritiker. Tänk på det: 3-5-2 och 0-0 borta mot Albanien. En 1-0-seger där, en sån som vi tog på Malta, och vi hade varit i playoff nu.

Andreas sa...

Din önskegrupp skulle samtidigt vara en drömgrupp för Finland och ge dem en rejäl chans att nå sitt första mästerskap. Portugal som om jag minns rätt de spelade två oavgjorda mot i kvalet till -08 och Wales som de vann båda mötena mot och till det ett Sverige på dekis. Drömläge Finland.

Jesper sa...

Andreas: Om det är nån jag skulle ge upp en EM-plats för så är det Finland. Men om det är något landslag som är i större behov av generationsväxling än Sverige så är det väl samma Finland. Sist jag tittade efter var det väl samma Jääskäläinen, Hyypiä, Litmanen och Jonatan Johansson som senast?

Andreas sa...

Jesper:
Jag har dubbla känslor, jag unnar Finland framgång men vet att otroligt många finnar sitter och njuter av att se Sverige åka ut i de stora mästerskapen vilket gör mig bitter, särskilt om jag måste bevittna det.

Mot Wales så verkar det i alla fall ha varit de relativt unga spelarna Sparv, Porokara och Moisander som var de tongivande. Två allsvenskar och en holländare gör dock inte en sommar i Ukraina.