18 oktober 2009

Ballongen som inte sprack

Även om det här målet i Premier League i går har kablats runt världen tycker jag att det har fått oförtjänt lite uppmärksamhet. Jag menar, det är väl ändå det sjukaste mål man har bevittnat? Tuvor, vattenpölar och domarben har man ju sett ställa till det, men en ballong? Inskickad av en liten kille som hejar på Liverpool?
Tänk scenariot: pappa har äntligen köpt dyra biljetter till Anfield, de ska ha en far-och-son-upplevelse, de ska stå nästan nere vid kortlinjen så att killen - hur gammal är han, elva kanske? - ska kunna både se, höra och lukta vad som händer nere på planen.
Och så kastar ungjäveln in ballongen, som styr in målet.
Vad händer nu? Får pojken utegångsförbud? Blir han Evertonsupporter, cricketfantast eller trainspotter? Sätter samhället in någon typ av stödgrupp som kan debriefa händelsen?

5 kommentarer:

Eric Goesta Rosén sa...

Just i Liverpool, just nu, kan den där ballongen/badbollen bli ballongen som leder till att klubben säljs igen, inte säljs, eller att Benitez lämnar (så småningom) så den har ju för evigt en plats i historien.

Ulf sa...

Fantastiskt. Jag vill se uppföljningsintervjuer med lillkillen och hans far!

Dennis sa...

Påminner en del om the Steve Bartman incident.

Ulf sa...

Dennis: Jag hade nästan glömt den, men kul med wikipedia-lämken. Det mest bisarra var väl att dom kokade soppa på bollen, flera år efteråt? Kanske kan få röd badboll till sina fish´n´chips i Liverpool om några år...

Sven Liljegren sa...

Han är välkommen i evertonfamiljen!