02 oktober 2009

Milt sagt komiskt

Det är onekligen lite komiskt att just Håkan Mild ger sig in i Wanderson-debatten. Låt vara att han inte kräver att GAIS ska förlora poäng, utan riktar kritiken mot förbundet.

»Det borde vara jävligt enkelt«, ryar Mild.
Eller hur, Håkan. Och att betala skatt som man ska och ha en målvakt som inte fuskar borde vara ännu enklare.

18 kommentarer:

Patrik sa...

Jag citerar: "Låt vara att han inte kräver att GAIS ska förlora poäng, utan riktar kritiken mot förbundet."

Kunde förstås inte sagt det bättre själv.

Mattias sa...

Mats, jag har haft respekt för dig innan, men i det här inlägget uttrycker du dig som en korkad fjortis-gnagare på Flashback.

Anonym sa...

@Mattias: Parallellen är relevant. Diskutera sak istället för person. Jag är inte gnagare. Punkt.

Mattias sa...

Den är väl snarare irrelevant? Mild riktar ju för det första kritiken mot förbundet, inte klubben. I ett större perspektiv handlar det ju om att skapa en klubbstyrd serie.

För det andra, Håkan Mild spelade innermittfältare när skatteaffären dök upp och har efter det gjort fullkomligt rätt för sig (på tal om diskutera sak och inte person).

Och att han inte ska kunna uttala sig om förbundets ohyggligt okunniga hantering av ett ärende bara för att han är sportchef i en förening som har en målvakt som gjort en felaktighet är ju så dumt att det inte är sant.

Foliehatt sa...

Oavsett hur rätt i sak Mats har eller inte har är det inte en typ av inlägg som hör hemma här på THS tycker jag. Man har liksom vant sig vid oerhört mycket högre nivå.

Anonym sa...

@Mattias & Foliehatt:
Era reaktioner är intressanta.
Tre små rader tycks uppröra ordentligt. På dem blev jag en korkad AIK-fjortis och även om jag har rätt borde jag inte få skriva det jag skrev...

Så här:
Håkan Mild är sportchef hos IFK idag, oavsett vilken plats han hade i laget på Janne Plånboks tid.
Min poäng var att en representant för den allsvenska klubb som förkroppsligar det enskilt mest uppenbara fusket på senare år (och då pratar vi inte om Kims stolpar) kanske ska välja att tiga i just ett sammanhang som detta.

Jag VET att han kritiserade förbundet, men hela historien handlar om ett eventuellt fusk (från GAIS sida), och i just den grenen har IFK Göteborg ingen trovärdighet i debatten.

För övrigt ser jag med spänning fram emot Disciplinnämndens uttalande om stolparna. Det sista jag hört är att det skulle kommit igår, men sköts upp till idag.

Cliff sa...

Mats: 15.00 idag kommer beskedet om stolparna.

Att man inte får uttala sig om förbundets bedrövliga licenshantering bara för att ens föregångare har begått brottsliga handlingar måste jag säga är ganska märkligt.

Mattias sa...

Föregångare som dessutom dömts för trolöshet mot huvudman av en för mig mycket rimligare instans än en frustrerad fotbollssupporter, hovrätten.

Det är lite som att jag skulle hålla Bengt Madsen som ansvarig för Afonso-affären 2004, han kunde påverka ungefär lika mycket som Håkan Mild i Ijehaffären. Eller Barak Obama för Irakinvasionen, det har ju förlupit ungefär lika lång tid.

Anonym sa...

@Cliff: Klart han FÅR uttala sig. Men IFK Göteborg har en skugga över sig. senast stolparna. Pinsamt.

@Mattias: Varken Madsen eller Obama har uttalat sig om Wanderson. Med tanke på Afonso-historien vore det dessutom oklokt om någon från MFF gjorde det. Trovärdighet, som sagt.

Fredo sa...

Kastar mig handlöst in i diskussionen här. Håkan Mild har väl ändå rätt i sak här? Det borde vara jävligt enkelt för förbundet att ha en databas med alla registrerade spelare inkl start- och slutdatum för speltillståndet. Om denna funktion fanns så skulle misstag pga mänskliga faktorn uppdagas innan avspark när laguppställningen registreras.

Vad jag förstår har Mild inte sagt ett ord om hur lätt eller svårt det är att hålla reda på papper, vilket han som IFK-are möjligen skulle hålla tyst om.

Anonym sa...

@Fredo: Visst har han rätt i sak, men klubbens historia är belastad. Bara blåvita lyssnar på honom. Vi andra ler ironiskt. Liksom vi gör åt det bisarra att Christensen nyligen friades helt. Blåvitt är Sveriges United.

Fredo sa...

Ok, du är på den nivån. Då återstår bara för mig som blåvit att le lite ironiskt åt denna diskussion. Trevlig helg!

Tuben sa...

Ungefär som vi övriga ler lite ironiskt åt din fullständiga luftsvingar i en förlorad diskussion Mats. Tråkigt att du sänkte dig ner på en sandlådenivå.

Tuben sa...

BTW, jag har bestämmt för mig att Obmama uttalt sig om Irak-kriget. Ingen hänger honom för det, utan hyllar.

Anonym sa...

Ja, mycket blåvita i den här tråden. Som att sitta på Kamratgårdens fik och försöka övertyga omgivningen att Torbjörn Nilsson är bög.

Lyckligtvis har jag haft andra diskussioner i samma ärende i eftermiddag. Med folk med andra solglasögon.

Trevlig helg :-)

Anonym sa...

Da capo:
Mer komik, förresten.
Wanderson och Christensen möts ju på måndag i derbyt.
Battle of the cheaters.
Hade missat det.
Gud roar sig kungligt ibland.

Anonym sa...

Jag måste tyvärr hålla med Tuben om att nivån från framförallt Mats varit verkligt tråkig i den här diskussionen. Inte som man kan förvänta sig av en skribent på THS.
/Karin P (som för övrigt inte är blåvit)

Foliehatt sa...

Och bara för att jag råka tycka att det är ett intellektuellt fattigt inlägg ovärdigt THS så har jag aldrig påstått att du är en korkad AIK-fjortis. Än.