01 oktober 2009

Wanderson, du fick mig att hoppas

Den i särklass viktigaste segern som ledde till guldet 2001 var 1-0 borta mot Elfsborg. Det kan tyckas lite märkligt att utse denna match till den viktigaste - Elfsborg hade ju dabbat sig och spelat med otillåten spelare vilket i efterhand förvandlade resultatet till 3-0 till bortalaget.
1-0 eller 3-0 spelade i praktiken ingen roll för Hammarby, men tänk om vi inte vunnit den match som ändå spelats? Om ett kommittébeslut gjort Hammarby till svenska mästare det här året? Vi hade givetvis fått höra det till döddagar. Man hade talat om "det smutsiga guldet" (aikare gjorde det ändå visserligen, eftersom laget som inte kan vinna tog hem det till skillnad från det så oerhört framgångsrika AIK).

Trots den här insikten hade jag givetvis gladeligen låtit tävlingskommittén ta beslutet att förvandla Hammarby-Gais (1-2) till 3-0. Jag hade även föreslagit att bötesgenerande händelser som planinvasionen, bengalerna och hotbilden från vissa fans mot klubbens styrelse skulle räknas som ogjorda - tekniskt sett har ju matchen inte spelats utan avgjorts genom juridik.

Nu tycks stormen vara avblåst, och vi får väl försöka klara livhanken genom att vinna någon match på planen i stället.

1 kommentar:

Jesper sa...

Ni kanske kan hoppas på att nån motståndare byter in en fjärde spelare?