21 oktober 2009

Förbundskaptenen igen

Kan inte riktigt släppa den här soppan med Svennis.
Antingen har hela förhandlingen varit ett spel för gallerierna, och Svennis agenda har hela tiden varit en annan än att ta över Sverige.
Eller så tyckte Svennis på riktigt att det var en bra idé att sköta både sportchefsjobbet i Notts County och förbundskaptensjobbet samtidigt.
Jag hoppas vid gudarna att Lagrell inte hade accepterat det.
Om uppgifterna stämmer att Backe är tveksam till att ta över eftersom han inte tror att han kan nå upp till Lagerbäcks facit borde han vara borta också. Han kan ju inte ta över landslaget om han inte tror på laget.
Enter Erik Hamrén, alltså.
Finns det ingen som har lite rolig Hamrén-info? Inga öisare som läser den här bloggen?

12 kommentarer:

Calle sa...

Oavsett: Vi vill gärna att du ska vara förbundskapten. Men du är ju vårt andrahandsval, helst ville vi ha Svennis. Snyggt skött!

Daniel Lampinen sa...

Om personen börjar lipa för att han misstänker (eller kan konstatera) att han inte var förstaval så är den primadonnan en inihelvetes fel person!

Det är pinsamt att en sådan faktor kommer på tal.

Hagström sa...

Brukar man inte motivera toppjobbens höga löner med argumentet "det här är inget 9-5-jobb, det här är något man lever med dygnet runt".
Idén att man ska sköta TVÅ sådana jobb är helt uppåt väggarna. Dessutom föraktfull mot folk som verkligen har ett nio-till-fem-jobb som är omöjligt att kombinera med andra sysslor.

Jag är tacksam att det inte blir Svennis (om det nu är klart, med den mannen vet man aldrig), den här fistorien bara bekräftar att karln är girig bortom allt vett och även verklighetsfrämmande.

Ulf sa...

Håller med Daniel. Om man blir förbundskapten för landslaget får man nog se till att vara glad över det, oavsett hur man kom dit.
För övrigt är alla jag har hunnit/råkat prata med om Svennis lättade över att det inte blev han...

Daniel Lampinen sa...

Varför anses förresten Erik Hamrén vara ett bättre alternativ än t ex Tom Prahl, Janne Andersson eller Pelle Olsson?

Anonym sa...

Daniel - Hamrén har kostym vilket i framförallt Stockholm har framförts som prioritet 1. Mediavänlighet är prio 2. Eventuell kunskap är 5-6 någonstans.

Peter sa...

Hamrén brukar väl se till att spelarna äter frukost tillsammans. Närmare bestämt havregrynsgröt.

Tycker Zlatan om havregrynsgröt?

Hagström sa...

Anonym: håller med om att kostymvurmandet är rena dravlet.
Men av den anledningen dissa Hamrén känns ju helt fel. Om "fel personer" tycker nånting kan man ju inte per automatik inta motsatt hållning.

Jag tror Erik Hamrén är det bästa alternativet, och jag gör det utifrån perspektivet vad han gjort i Ålborg och Rosenborg.

Erik sa...

Lite Öis-info om Hamrén: När han upptäckte att Afonso och Paulinho började dra på sig den ena småskadan efter den andra insåg han att de åt för dåligt. Eftersom Öis inte hade råd att ordna en obligatorisk frukost för hela laget åkte Hamrén själv upp till Öisgården tidigt varje morgon och lagade havregrynsgröt till brassarna. Paulinho tyckte i början att det var så äckligt att han höll på att kräkas. Hamrén löste det genom att byta ut mjölken mot blåbärssoppa och lingonsylten mot jordgubbssylt.

På Öisgården gjorde Hamrén sig känd för att vara enormt mån om varenda liten detalj, från kost och resor till bolltouch och uppträdande vid sidan av planen. Många tyckte att han var väldigt krävande och svår att jobba med, men resultaten blev ju bra.

Jag pratade nyligen med både Källander och Allbäck om Hamrén. Båda öste lovord över honom och tyckte att han var en »mycket bra psykolog«.

Jag tycker också att det är lite fint att han fortfarande har kvar huset i Mölnlycke.

Anonym sa...

Hagtröm - Nejdå, jag håller med, jag tror Hamrén är ett bättre alternativ än Backe som troligtvis inte varit aktuell om det inte varit för just hans mediavänlighet. Backes har trots allt spenderat senaste åren med att få kicken, vara assisterande som får kicken och vara mediavänlig.
mvh/
Anonym tärningsoverallförespråkare

Jesper sa...

Jag delar lokal med förläggaren Svante Weyler, som faktiskt har spelat i samma lag som Hasse Backe. "En hårding med humor" är hans omdöme. Det tycker jag låter precis som vad vi behöver.

Calle sa...

För lagets bästa, vilket det väl handlar om, tycker jag inte det finns någon rim eller reson i att ha ett officiellt femtielftehandsalternativ när det går att undvika. Den här tror vi på, den här samlas vi kring, den här har svensk fotboll i ryggen för att genomföra sina långsiktiga idéer kring landslaget. Alternativt vi ville ha sharks with lasers men fick mutated sea bass, vi är egentligen tveksamma till hans/hennes fotbollsfilosofi, men va fan, alla andra tackade ju nej, och om Zlatan inte trivs med upplägget så byter vi igen.

För övrigt får vem det nu blir för min del ha hur många jobb och hur höga löner som helst så länge det levereras (och det drar in pengar som motiverar ersättningen, så klart).