13 oktober 2009

Don´t give me a break!

Mera galenskaper: allsvensk fotboll i mitten av mars, uppehåll när förhållandena är som bäst - för att det eventuellt kommer att finnas någon spelare från vår liga som är kvalificerad för VM.

Detta är inte vettigt. Det måste vara möjligt att köra vår seriefotboll trots att det inkräktar på det fastställda mästerskapsuppehållet (ja, jag utgår från att Sverige inte är med i VM 2010). Det kan vara befogat att låta allsvenskan ta semester under VM, men att serien pausar för uppvärmning inför mästerskapet känns totalt onödigt. Om nu Kim Christensen eller någon annan spelare skulle ha bokat VM-biljett är det väl enklare att flytta de enskilda matcher som blir påverkade. Att skjuta på enstaka matcher i tiden känns betydligt rimligare än att anpassa ett helt spelschema efter eventuella VM-spelare. Det kanske inte ens finns någon utländsk landslagsspelare i landet när allsvenskan börjar 2010.

(För min del kanske problemen i och för sig blir mindre, de lär väl inte göra VM-uppehåll i superettan...)

16 kommentarer:

Anonym sa...

Helt bisarrt. Jämför med Premier League och Afrikanska Mästerskapen, till exempel.
Där ju ett försvarligt antal spelare försvinner varje år.
Inte fan ändrar man något spelschema för det.
De lag som har spelare som ska åka till VM får väl sätta in reserver. Inte svårare än så.
Till sist, vad vore en sådan här kommentar utan en stilla konspirationsteori:
Om Halmstads eller Kalmars målvakt skulle åka till VM, tror ni SvFF hade brytt sig...?

Jesper sa...

Allsvenska VM-spelare som inte representerat Sverige? På stående fot kan jag bara erinra mig Dereck Boateng i förra VM. Och så Covic på Australiens avbytarbänk.

Anonym sa...

Men nu är det ju förbundets nye favorit. Mannen som har frikort vid stolparna. Som får göra lite som han vill. Klart man flyttar hela det allsvenska programmet några månader för hans skull.

Annars: Charlie Davies?

Cliff sa...

Är det inte så att FIFA har regler som gör att allsvenskan måste ta uppehåll? Sen är det väl rätt osäkert om Christensen blir uttagen, han är trea nu för att FCK's målvakt är skadad.

Anonym sa...

@Cliff: Sorteras in under saker man inte vet. Samtidigt, hoppas man ju, vore det i så fall en lätt manöver för SvFF att ringa upp FIFA och säga: "Tjenare, vi är inte med i VM och det handlar om möjligen en eller två gubbar i hela Allsvenskan som ska vara med. Måste vi då börja spela en hel j-a månad tidigare?"

Studiomannen sa...

Men snälla Mats. Skärp dig nu. Jag är blåvit och tycker att det är ett väldigt egendomligt beslut med uppehållet jag med. Och när SVT Text hänger ut Kim i rubriken att det är hans FEL att allsvenskan börjar i mars - hur kul är det på en skala? Ska han bli hängd för att han är så bra?

Backa bandet nu. Det har inget med stolpar att göra. Tänk så här istället att det är rätt konstigt att inte fler spelare är aktuella.

Cliff sa...

Angående icke-svenska allsvenska spelare i VM:

2006 Boateng och Covic, som nämnts tidigare (kan Covic vara aktuell för Australien nästa år?)
2002: Brian Steen Nielsen, MFF (för övrigt bara AIK och DIF som hade spelare i den svenska truppen)
1998: - (allsvenskan tog inte uppehåll)
1994: -

Anonym sa...

@Studiomannen: Men snälla Peter...
Jag får väl sätta ut smileysar nästa gång.
Ni är så känsliga, ni blåvita... :-)

@Cliff: Hur kunde jag glömma BSN!!

Studiomannen sa...

Mats: ojojojoj vad du hade behövt smileysar! :-) Vi är JÄTTE-känsliga!

Fast det var rätt kul att Tony Ernst lär ha tackat Roland Nilsson för att han brände straffen mot Barcelona -86. :-)

Anonym sa...

@Studiomannen: Eller hur? Det ÄR en klassiker!

Mårten sa...

Cliff: Rent statistiskt borde det alltså 2010 vara tre icke-svenska spelare hemmahörande i Göteborg som spelar VM. Kim Christensen, Wanderson och Roy Miller Hernandez?

Cliff sa...

Mårten: Miller i VM, det vore något. Han håller ju knappt superettan-klass.

Nilfons sa...

Skjuta upp de matcher det gäller? Alla blåvitts matcher då alltså. Kul grej, ett lag får spelledigt en hel månad för att sedan få ett jävligt tajt spelschema. Skulle det vara rättvist? En form av bestraffning för att man har internationella landslagsspelare.

Hagström sa...

Nilfons: eller också får de väl spela utan just den spelaren i de matcherna. Ska man anpassa ett helt spelschema efter att ett lag eventuellt kommer att ha EN spelare frånvarande?

Ulf sa...

Vad hette den där angolanen med spanskt namn som lirade i Öster? Han var ju till och med kapten för Angola.

Cliff sa...

Ulf: Figueiredo, men han kom inte till Öster förrän efter VM.