05 augusti 2009

Bye bye Bajrami

Jag vet. Jag är lite sent ut. Alfelt har redan rest frågan här. Men den förtjänar att lyftas igen.


Exakt vad är idén med träningsmatchen mot Finland? Har Lagerbäck och Andersson en klar tanke? Är vi fortfarande i VM-kval eller tittar vi framåt mot EM 2012, som (sannolikt) spelas i Polen och Ukraina?

Ser man få truppen får man inget tydligt svar. Men man anar. Så länge Chippen är med och Bajrami inte är det så tittar man snarare bakåt än framåt. Äntligen har svensk fotboll fått en spelare som kan bredda, rycka och göra en gubbe på vänster kant - med vänster fot.

Och då får han stå utanför truppen.

I gengäld: Det är kul att Toivonen är med. Riktigt kul.


4 kommentarer:

Cliff sa...

Det är ju bara för att Zlatan, Rosenberg och Henke är skadade som Toivonen är med. Om ovanstående trio och Adam Johansson hade varit skadefria hade vi ju fått se exakt samma landslagstrupp som senast.

Anonym sa...

Jag är rädd att du har rätt. Alldeles för rätt.

Och därmed är det som så att vi är med i VM-kvalet fortfarande, trots en (närmast) hopplös position. Istället för att blicka framåt och tänka 2012.

Inte ens i betydelselösa eller "givna" matcher vågar de chansa.

Jag minns Liechtenstein (2006?) då Kalle Svensson fick sitta på bänken hela matchen, medan Lucic fick spela 90 minuter.

Så Chippen får säkert spela från start nästa vecka...

Jesper sa...

Så länge vi har chans på VM så satsar vi på VM, det känns inte som en särskilt svårförsvarbar tankegång. Så länge Lagerbäck är kvar så kommer VM-chansen att vara den viktiga och så länge VM-chansen finns kvar kommer Lagerbäck att finnas kvar. Så enkelt är det. En annan sak är, som jag skrev för nån vecka sen, att det känns en smula kymigt mot Johan Elmander och Tobias Hysén att använda Marcus Berg som affischnamn i reklamen inför matchen. Det är så enkelt att U21 står för all positiv goodwill kring landslaget just nu (utom i Henrik Rydströms ögon förstås).

Anonym sa...

Fast formmässigt överglänser väl Berg både Elmander (Bolton...) och Hysén (som slutat göra mål). Berg är det enda rimliga sällskapet till Zlatan idag.