09 juni 2009

Tiotusenkronorsfrågan med Tony Ernst

Han grundade legendariska hiphop-magasinet Gidappa. Han skrev boken (med den ännu mer legendariska titeln) "6 miljoner sätt att jaga en älg på". När han var var 10 år lät hans morfar honom hälsa på Eric Persson.

Tony Ernst var därmed adlad. MFF:are för alltid. Idag är han ordförande i MFF Support och (givetvis) inbiten zlatanist.

- Varför skulle han göra mål? Zlatan har aldrig handlat om »att göra mål«. Zlatan har alltid handlat om att rädda fotbollen undan de onda krafterna. Och där har ju »målet« inte högsta prioritet. Där handlar det om helt andra saker.

- Mål kan Hans Eskilsson, Håkan Sandberg och Kim Källström göra. För att bara ta tre exempel på svenska fotbollssparkare som just gjort mål i landslaget och praktiskt taget inget annat av värde.

- Z liknar Willy Kyrklund - det enda andra jämförbara svenska geniet jag kommer på så här i hastigheten - i det att han använder sin förmåga (fotbollen/språket) på dess absolut högsta nivå.

- Ingen annan har varit däruppe. Vi läser Kyrklund för att se hur det går till när man äger bokstäverna, orden. Vi tittar på Ibrahimovic för att få se när någon nyttjar fotbollen på det vackraste viset.

- Sen har han för kassa medspelare, men det svaret kan du ju få av Patrick Ekwall eller Robert Laul, det behöver du inte mig till. Jag skulle väl bluddra om poesi, ondska och ouppnåelig skönhet. Vilket härmed bevisas, ipso facto.

4 kommentarer:

Jesper sa...

Känns lite småaktigt att dividera om definitionen av Willy Kyrklund som "svensk" i sammanhanget...

Tony Ernst sa...

hehe, speciellt som personen i fråga inte var så hemtam med det nationalistiska...

Jesper sa...

"Var" - såvitt jag förstår lever väl Willy Kyrklund fortfarande. Fast det vid det här laget väl är med honom som med prins Bertil o Ingemar Johansson, man kommer inte att komma på att han fortfarande levde förrän han dör.

Jag erkänner att min syn på Willy K har fördystrats, för min ex-fru brukade citera honom för mig när vi låg i skilsmässa.

Anonym sa...

Värre otidigheter än så har sagts under en skilsmässa.