20 augusti 2008

Något är skönt ock i en Rain Man-tabell

Snart är det dags att ställa de stora, obekväma frågorna till Rain Man. Vad tänker han göra när säsongen går mot slutet? Att han utser sin egen seriesegrare är en sak, men hur tänker han göra med uppflyttning och nerflyttning från Allsvenskan? Och allsvenskt kval? Kommer han att arrangera sin helt egna allsvenska nästa år och hur ska den i så fall läggas upp? Jag hoppas inte riktigt på några svar. Kanske går det som vår vän är överygad om, att den s k verkligheten till sist kommer att foga sig och rätra sin allsvenska tabell efter hans. Jag är bara ett ödmjukt språkrör, ett lika viljelöst käril för gudens stämma som Pythian i Delfi, och jag återger den senaste upplagan av Rain Man-tabellen:

SÄLLSKAPET DE NIO:

1. Elfsborg +9
2. Kalmar FF +4
3. Göteborg -2
4. Helsingborg -4
5. Hammarby -10
6. AIK -12
7. Malmö FF -14
8. Halmstad -17
9. Djurgården -17

SJU SJÖSJUKA SJÖMÄN:

1. Örebro +17
2. Trelleborg +13
3. Gais +11
4. GIF Sundsvall +8
5. Ljungskile +6
6. Gefle +4
7. Norrköping -2

Vår muttrande vän ber att få påpeka att Hammarbys läge i den skenbara tabellen ("the Matrix" som han brukar kalla den) var missvisande högt redan före nederlaget mot Gais. Och att han länge har sett Kalmars serieledning som något av en potemkinkuliss. Samt att Gais också ligger missvisande högt - hemmanederlag mot Sundsvall, oavgjort hemma mot TFF...

5 kommentarer:

leif engkvist sa...

Efter sista omgång i Allsvenskan ska väl the Matrix och Rain Man-tabellen stämma överens (om teorin är riktig)? Rainmans system är ju nån sorts prognos?

Jesper sa...

Hmm, ja, jag antar detsamma, men OM det skulle visa sig vara på annat sätt är jag inte helt säker på vad konsekvenserna kommer att bli. Känner jag Rain Man rätt kommer han att fortsätta erkänna sin tabell som verklighet, ungefär som de där människorna som hyllar en eller annan tronpretendent (brukar han kallas greven av Paris?) som kung av Frankrike.

Majornas Henke Larsson sa...

Exakt hur har det gått till när Rain Man har fördelat lagen i bonkegäng respektive guldchans?

entzauberung sa...

Halmstad är definitivt ett tveksamt fall- De borde vara en egen kategori.

Jesper sa...

entzauberung: Guldstrid in på mållinjen så sent som 2004. HBK kan man aldrig räkna bort.