21 augusti 2008

Får man spela 4-5-2?

I två år har Kim Källström talat enstavigt och buttert (korrekt, men enstavigt och buttert) med journalister om landslaget.
Såg ni eftermatchenintervjun i går kväll? Orden bara studsade ur munnen på honom, han kunde inte sluta prata om hur roligt han haft och huvudet och kroppen guppade hit och dit av energi han inte visste vad han skulle göra med.
"Hur tyckte du att taktiken fungerade", frågade reportern.
"Den fungerade lysande förstås", svarade Kim och babblade vidare och hela scenen var väldigt gullig.
Min rädsla för att Kim skulle få det trångt och svårt kom på skam, och det här var väl på många sätt äntligen en sån där landskamp där Kim var Kim när han är som bäst. Men räcker det för att övertyga Lagerbäck om att det är så här Sverige ska spela? Fan vet.
För det fanns ett litet, litet problem, nämligen att Sverige förlorade matchen och att tre franska mål kom till efter blixtattacker på de herrelösa svenska kanterna.
I sin yra över att ha regisserat Sveriges roligaste offensiv på år och dar var det en detalj Kim Källström gärna struntade i, även om han mot slutet av intervjun erkände att "det var lite synd med resultatet".

9 kommentarer:

Eric Goesta Rosén sa...

Apropå ingenting. En tävling. Vem är upphovsmannen - Henrik Leman eller Jan Majlard (fuska inte)?

"Raka rör är alltid bäst. Som att dra av ett plåster. Ont först, men det blir bättre."

Jesper sa...

Frånvaron av flera tankeled (eller vad det i sammanhanget ska kallas) säger Majlard. Men frånvaron av havererade metaforer säger Leman.

Staffan sa...

Jag säger Leman. Den fräcka kommateringen. Avslöjar honom.

leif engkvist sa...

Jag tror som Staffan. Le.Man.

Men vilket lag "vågar" följa Majlards uppmaning att värva Marta? Hon skulle enligt Jannes uppenbarelse dribbla av hela Allsvenskan och vinna skytteligan på 35 mål. Det är tydligen bara Jantelagen hos herrklubbarna som hindrar henne.

Jesper sa...

Men själva attityden kunde vara både Majlard och Leman. Den där hederliga gamla slå-näven-i-bordet, Expressens-sportchef-kräver, här-var-det-tamejfan-raka-rör-och-klara-besked, drag-under-galoscherna-attityden.

Ulf sa...

Måste vara Leman.
Majlard har aldrig skrivit så korta meningar.

Billy Swan sa...

Leman.
Om det nu inte var så att
Majlard var så upptagen av att försöka bli agent åt Marta så han tvingades hoppa över snarare än haverera metaforerna.
Apropå 4-5-2 så tror jag att det slutar med att Sverige lirar 4-1-4-1 eller möjligen 4-4-1-1 snarare än 3-5-2. Mellberg klarar arbetsbeskrivningen för en back i 3-5-2, men Hansson/Majstorovic gör det inte och jag tror inte att Lagergbäck är så djärv att han prövar med Stoor som en av tre.

Eric Goesta Rosén sa...

Sent omsider facit: Visst var det Leman som satte ner foten och slog näven i bordet den här gången. Men det var en formulering de kunnat komma på tillsammans.

Jesper sa...

eric: Vilket dream team!