22 juni 2008

Io calling.

Har hoppat över Olsson på sistone eftersomjag på goda grunder antagit att han slösat bort en massa spaltutrymme på journalistgnäll på Lagerbäck. Idag iallafall en trevlig länk där man få sitt brasilianska artistnamn som fotbollsspelare. Erkänner att jag har väldigt svårt atttänka mig justmig själv som brasiliansk fotbollsspelare, men ok, namnet på den nye Dunga är "Io".

Och så kan kanske en rysk transkriptionsexpert förklara för mig varför Zjirkov heter ZJirkov, men Arsjavin ArSJavin? Anders Björkman som skriver om "ArSHavin" ska vi bara inte nämna.

En sak till förresten? Går det att få ett omedelbart moratorium på att kalla den förstnämnde för "Rysslands Ronaldinho" och den sistnämnde för "Den lille tsaren"?Omedelbart, ovillkorligt, strängt utdömt? Nästan lika jävligt som att kalla Zlatan för "Ibra" (hej, Perlskog) eller Thierry Henry för "Titi" (Isobel,ça va?).

10 kommentarer:

Patrik sa...

Kanske man kan få slippa det alla kallar Henrik Larsson också?

Jesper sa...

patrik: Absolut. Den brasilianska sajten föreslår "Larssisco". Och "Ibrahimovimo" för Zlatan.Fantastiskt, va?

weman sa...

För att inte tala om Freddie.
Och Pontan.
Hu.

Thomas sa...

Man tycker inte om att kallas för Henke

Magnus sa...

Zj är den kyrilliska bokstaven Ж (tonande sje-ljud) och sj är bokstaven Ш (sje-ljud).

Jesper sa...

magnus: Det förvirrande är att alla europeiska språk verkar ha sina egna transkriptionssystem. Gissar att Arsjavin heter "Arschawin" på tyska och "Archavine" på franska. Och hur är det med den där nissen som heter "Beschastnykh" på engelska???

Ulf sa...

Jag skulle vilja ha en länk där jag fick veta mitt ryska fotbollsnamn.
På brassesajten blev jag (efter att ha ändrat Ulf till Uffe) Uffão, vilket låter ganska coolt. Inte som Roosvaldinho, men ändå.

Jesper sa...

"Uffao" tycker jag låter som nåt man säger efter att ha fått en dansk skalle imagen.

Nils sa...

Zhirkov borde väl snarare (om något) kallas for "Rysslands Roberto Carlos". Han är ju ytterback för tusan. Eller har jag missat något?

Jesper sa...

Han är dessutom naturligt vänsterfotad så "Rysslands Micke Nilsson" vore väl det allra mest adekvata smeknamnet.