22 april 2008

Rain man rockar på

Rain man ber att få påpeka att MFF:s vinst över Halmstad är den första bortaseger som ett lag ur hans översta kategori tar mot ett annat. Sånt betyder tre pluspoäng och ett stort hopp uppåt för di blåe i hans lilla tabell, som nu ser ut så här:

1. Kalmar FF +3
2.Göteborg +2
3.Malmö FF -2
4.Hammarby -2
5.Djurgården -4
6.Elfsborg -4
7.AIK -4
8.Halmstad -5
9.Helsingborg -7

Kalmar FF:s försprång i den konventionella tabellen är alltså inte lika stort här. Anledningen är naturligtvis att Kalmar haft ett lättare spelprogram så här långt. Bara bortapoängen mot AIK och hemmasegern mot Hammarby är ju poänggivande i Rain Mans stränga system.

I botten, tunga nederlag för TFF och Gefle, lika tunga segrar för Ljungskile resp Örebro. Ställningen nu:

1.Örebro +6
2.Gais +5
3.Ljungskile +5
4.GIF Sundsvall +2
5.TFF +-0
6.Gefle +-0
7.Norrköping -2

9 kommentarer:

Anonym sa...

Generellt sett verkar det gå bättre där nere än där uppe, hur får man ihop det på slutet? Jag borde förstås studerat det inledande inlägget men det gjorde jag inte...
/Karin P

jerk sa...

Jag älskar den där tabellen (inte resultatet av den kanske, men..)och förväntar mig uppdateringar hela säsongen..

Eric Goesta Rosén sa...

Rain Man känns oerhört mycket mer relevant än text-tv-sidan 343, i alla fall än så länge. Framåt september tror jag dock att verkligheten liksom kör om.

Malena sa...

Förlåt om jag inte läst på tillräckligt nu, men varför ligger inte Örebro, Gais och Ljungskile först om de har flest poäng?

Jesper sa...

Till alla från Rain Man: poängen är liksom att den här tabellen till slut ska smälta samman med den 'konventionella'. Syftet med denna tabell är ju att värdera resultaten i en ofullständig tabell, där lagen mött olika starka motståndare, eller mött de starka motståndarna på hemmaplan resp bortaplan etc.

Malena: Här hänvisas till tidigare inlägg, där Rain Man framlagt sitt flera gånger reviderade poängberäkningssystem. Avslöjas kan dock att det bygger på en grundläggande uppdelning av Allsvenskan i två divisioner, en övre och en undre. Lagen i de undre har mycket lättare att ta poäng eftersom varje poäng mot ett lag på övre halvan räknas som en pluspoäng, ungefär som det hade varit badminton och de nästan hela tiden haft serven. Men så är de också definitionsmässigt inneslutna i sin egen division, annars skulle de ju poängbedömas efter helt andra o mycket strängare kriterier.

Malena sa...

Men vad baserar Rain Man uppdelningen på?

Jesper sa...

malena: Förnuft och känsla.

Magnus sa...

Kul tabell men jag ifrågasätter Halmstads existens. De hör varken hemma i botten eller i toppen. Tabell-er med 15 lag haltar men en med HBK haltar ännu mer. De är Allsvenskans Jackson Brownie!

Jesper sa...

Hmm, Brommapojkarnas åttaåringar tror jag har sin egen division i S:t Erikscupen.Det vore onekligen intressant att tänka sig en serie som bara består av Halmstad.