22 april 2008

Det kommer att gå bra på torsdag!

Matchen mellan de såta tvillingklubbarna på torsdag är ett derby att se fram emot. Äntligen en match som bara kan gå bra! Någon av klubbarna kommer troligtvis att vara tilltufsad och förnedrad efter matchen, vilket ju alltid är stimulerande.
Vinner Djurgården blir Gnagets kris än mer markant (även om den i viss mån är självvald) = bra.
Skulle AIK däremot vinna så tappar Djurgården mark i tätstriden = bra.
Ett oavgjort resultat är en poängförlust för båda och ökar chansen att båda klubbarna blir menlösa mittenlag = bra.

Hurra för tvillingderbyn!

7 kommentarer:

Studiomannen sa...

0-0 skulle sitta som en smäck!

Eric Goesta Rosén sa...

Fast maximal smärta är ändå alltid slutmålet i de här lägena som jag ser det. Därför är det bäst om DIF vinner. Då går AIK sönder och under alldeles, med buller och bång, tårar och skrik. Och så kan Djurgården tappa, poäng för poäng, lite långsamt i periferin och ändå lämnas otillfredsställda i slutändan. Topp sade gossen.

Jesper sa...

Jag är helt på Erics sida. Fast jag vill gärna att det ska utspela sig lite skandalscener (på plan) också, gärna kulminerande i handgemäng mellan Siggi Jonsson och Nebosja vid sidlinjen och/eller Dulee Johnson-Bojan Djordjic och Rikard Norling när nån av de förstämnda blir taktiskt utbytt i 24:e minuten.

Studiomannen sa...

...och en tränare uppvisad på läktaren kanske? :-D

Vem är domare förresten?

Andreas sa...

Jag ska gå på matchen idag under förevändning att min kära sambo från Finland ska få känna på derbystämningen och se att fotboll kan vara annat än än ett ödsligt Ratina i Tammerfors.

Men mitt småländska hjärta kommer att glädjas mest åt att ett stockholmslag antagligen går ifrån matchen som förlorare och vid oavgjort kan jag glädjas åt att ingen får känna den eufori som ett vunnet derby för med sig.

Isobel sa...

Även om jag förstås inte delar uppfattningen i just det här fallet förstår jag inställningen. I motsvarande läge brukar jag hoppas på 1-1 på varsitt självmål och minst ett brutet ben.

Hagström sa...

Rosén: Jag gillar idén om "maximal smärta" och då är givetvis Gnagettorsk det ultimata. Men alternativen är som sagt inte dåliga.