Jo, det kan bli långt mellan Jimmy Tamandis första och andra landskamp. Mannen debuterade ju i en gympasal i Småland 2001, tillsammans med bland annat Zlatan, Chippen, Erik Edman, Stefan Ishizaki, "PET-flaskan" Dorsin och Tobias Grahn och nu får han alltså chansen igen efter snart sju års frånvaro. Rekord är det inte, men vi orkar just nu inte ta reda på vem som sitter inne med det.
13 december 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Känns som att Jeppe Blomqvist hade ett jävla break när han var skadad i ungefär två evigheter och sedan spelade i Charlton och sedan gjorde en halvlek i landslaget. Men ju år..njaae?
Sen finns det väl exempel från den gamla "goda" tiden när proffs inte fick spela i landslaget. I den skarven borde väl någon ha dykt upp?
Jo, långa brejk mellan landskamper finns det, på rak arm kan man till exempel nämna Nisse Liedholms nio år mellan Ungern den 19 juni 1949 (sista innan han blev proffs) och Mexico i VM-premiären den 8 juni 1958. Där var det just proffsförbudet i landslaget som spelade in. Det finns säkert längre uppehåll också. Just nu funderade jag på uppehåll mellan första och andra landskamp.
Sleipners Wigor Lindberg känns som en het kandidat. Debuterade 26 maj 1918 mot Norge (2-0) och gjorde sin andra och sista landskamp mot Finland 14 juni 1929. För övrigt finns det för få Wigor i dagens fotboll.
Tim
Lite bonusinfo om Vigor (som det uppenbarligen ska stavas). Mitt i sin landslagskarriär (1924) vann han OS-brons. Han var med i truppen men fick inte spela.
Tim
Det fanns en gång en Elfsborgmålvakt med det fantastiska namnet Vigar Bartholdsson - han gjorde skandalöst nog inga A-landskamper, men däremot tre B. Jag håller naturligtvis med dig, Tim, om din åsikt. Det finns, enligt en koll jag precis gjorde på SCB:s hemsida "75 män som har förnamnet Vigor. Av dessa har 39 namnet Vigor som tilltalsnamn/förstanamn". GIVETVIS borde man kunna kräva att någon av dessa 39 bereddes plats i landslagstruppen till USA och Costa Rica!!!
Den fantastiske Wigar Bartholdsson spelade center, kom från Herrljunga och gjorde 152 allsvenska matcher för Elfsborg - och 17 mål mellan åren 1961-67.
På tal om målvakter och Elfsborg så var Ingemar Haraldsson, slöjdläraren, med i VM-truppen -58 och tog silver - men gjorde inte en enda A-landskamp. Också ett rekord i sig, eller ...?
ah, det måste varit honom jag tänkte på när jag trodde att Wigar B var center. Tack för rättelsen!
Skicka en kommentar