21 november 2007

Le mot just

Mats Olsson säger att "bara ett mirakel kan rädda oss ikväll". Men Magnus Hedmans "intention" säger honom att Zlatan kommer att göra mål. Hur det än går, alltid lika underhållande att läsa Sport-Expressen.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, Olsson har väl knappast varit det goda omdömets riddare på senare år, snarare de huvudlösa överdrifternas. Passar nog numera bättre bland andra orakel som Esk och hon som skrattar hela tiden i SVT:s morgonsportsoffa.

För övrigt: porten till himmelriket slås igen, igen, framför näsan på Finland, precis såsom du och många av oss - kanske också de själva - befarat sedan länge.

Alltid en liten tröst att England excellerar i klantighet.

Andreas sa...

Lider med mina finska fotbollsvänner som jag vet hyste förhoppningar inför gårdagens match. Jag tror faktiskt att jag hade blivit gladare för Finlands skull om de hade lyckats än vad jag nu blev över Sveriges avancemang. Men min intention säger mig att de tyvärr inte kommer att få åka till Sydafrika två och ett halvt år.

Anonym sa...

"Le mot juste" skare väl va i rubriken om de ska va sån därna flådig franska dåra (lö må schysst asså). Ba undra.

Jesper sa...

anonym: ja, jag undrade just, det är min syrra som kan franska.

andreas: Som flera gånger sagts: Herren prövar blott, han ej förskjuter. Men när det gäller finländska landslaget ser prövningstiden både lång och svår ut...

...grönvita sidan upp! sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
...grönvita sidan upp! sa...

Det värsta för mig personligen är att Olsson var en idol, ett föredöme, för mitt skrivande en gång i tiden. Det känns som väldigt länge sedan, samtidigt som det känns väldigt nära i tiden.

Är det på grund av mig eller på grund av honom? Alltid en fråga.

Hagström sa...

Grönvita!
Du drivs fortfarande av passion. Mats Olsson gjorde också det en gång i tiden. Han kan fortfarande skriva fyndigt och bra emellanåt, men jag tycker det skiner igenom att han inte längre har så roligt i sitt skrivande. Det är ett jobb, som han inte pallar att släppa (alternativt utveckla - han skulle kunna gå ifrån det rena krönikerandet och börja intervjua eller göra reportage för att återfå glädjen men jag tror inte han orkar).

Neander sa...

Olsson skriver bra. Fortfarande. Det skulle förmodligen bli uthärdligare om han lät andra människor, till exempel genom intervjuer, stå för tyckandet, så kunde Olsson stå för skrivandet. Eller så är jag bara konservativ och förvirrad av att läsa om krogluncher och hotelltristess i sportkrönikor...

Redan som målvakt var Hedmans intentioner på en högre nivå än hans intuition.

Erik D. sa...

Neanders kommentar om Hedman är årets bästa och jag kommer att ha den med när jag gör en årssummering på min blogg.

Discoboll a k a Studiomannen sa...

För att byta samtalsämne, eftersom det inte har uppdaterats här på några dagar: läste nyss om HIF:s förberedelser inför matchen mot Austria Wien. Jag blev imponerad av att de slog Galatasaray borta och blir inte chockad ifall de tar minst en poäng mot österrikarna också.

Generellt sett hör jag till de fans som inte bryr sig om något annat lag än sitt eget, men jag skulle bli väldigt glad ifall HIF vinner idag.

Helt ofattbart att laget kan prestera med tanke på turbulensen i föreningen.

Anonym sa...

No offense, men om du vill byta samtalsämne kanske du kan påstå något som inte 999 av 1000 håller med om...

Discoboll a k a Studiomannen sa...

Varför det, anonym? Om jag t ex skulle påstå att Mattias Asper är världens bästa målvakt genom tiderna skulle jag förstås få mothugg, men det skulle inte tjäna mycket till.

Jag är inte så intresserad av debatt alltid utan det går så bra med allmänna diskussioner, även de där man har i det närmaste total enighet.

Anonym sa...

Hej Tre Hörnor Straff
Om Isobel och Hagström hade jag i princip gett upp hoppet, men att nu även Jesper har gått ner på en intensitet jämförbar med en inkastad handduk tycker jag är tråkigt. Minst ett inlägg varannan dag vill jag ha, annars slutar jag gå in här och kolla (vilket jag gjort i princip dagligen sedan ni startade).
Vänliga hälsningar,
Per Forssberg

Jesper sa...

Hej Per

Jag tackar för uppmuntran. Jag har haft händerna ganska fulla och lidit av någon allmän motivarionsbrist. Vad tjänar det till, vem bryr sig om vad jag skriver etc etc. Så jag blir ärligt glad att höra att nån faktiskt bryr sig.

Jesper

Anonym sa...

För fasen, man trodde du var översållad av beröm. Du är ju en av ett ytterligt fåtal i det här landet som skriver roligt och nyansrikt om fotboll. Som skriver sånt man själv hade velat skriva, om man kunnat...

Det råder ingen brist på Olssonar, Laular, Ekwallar eller dylikt, däremot alltid på Högströmar!

/JJ

Jesper sa...

Tack, JJ. Det värmer verkligen. Jag tillhör nog de där Anders Limpar-typerna som behöver höra sånt med jämna mellanrum...

Neander sa...

Om Anders Limpar sa en gång den sedermera avslöjad som genomkorrupta brittiske fotbolls-managern, George Graham, så här:
"Världens bäste fotbollsspelare från halsen och neråt."
Om det syftade på Limpars nickförmåga eller intelligens framgår inte.
Kanske anser du, Jesper, att du är världens bäste skribent från halsen och neråt?
Och, ursäkta språket, vad fan menar du då?