19 november 2007

Avancerat om avancemang

I den stora, stora världen där saker är på riktigt skvallras det om tjuv- och rackarspel inför EM-kvalets slutomgång. Kroatien ska ha förlorat avsiktligt mot Makedonien i lördags och förväntas förlora även på onsdag mot England. Och orsaken? Jo, Kroatien, som ju blev klara för EM-slutspel i och med Israels seger över Ryssland, siktar nu på att ta så få ytterligare poäng som möjligt. Och orsaken till detta är i sin tur att UEFA sägs komma sätta ihop sina seedningsgrupper inför slutspelslottningen så att arrangörsnationerna Österrike och Schweiz, regerande mästarna Grekland och det lag med bäst snitt i kvalen till VM 2006 och EM 2008 bildar den första. Kroaterna vill gärna slippa hamna med dessa tre förhållandevis svaga lag, av det enkla skälet att de hellre möter nån av dem än de fyra som kan tänkas hamna i seedningsgrupp 2. Vilka det blir orkar jag inte kolla upp just nu, men Holland, Tyskland, Spanien, Portugal och Italien är säkert aktuella.

Och Sverige, såklart. Nu kan man fråga sig om spanjorerna också har koll på den här problematiken, så att de gör allt för att tappa poäng mot Nordirland på onsdag. Och hur Sverige ligger till i alltsammans - oavgjort mot Lettland kanske blir bäst ändå...

2 kommentarer:

Kattmorfar sa...

På sätt redan konstaterats på annat håll finns det mängder (eller i vart fall 19) andra skäl till varför Kroatien skall undvika vinst imorgon:
http://football.guardian.co.uk/comment/story/0,,2213899,00.html

Gurra sa...

Så om Sverige leder med 1-0 i den 92 minuten och får rapporter om att Nordirland leder med 4-0 mot Spanien är det bäst att snabbt förpassa bollen i eget nät för att på så sätt behålla andraplatsen och INTE passera Spanien?