08 oktober 2007

Same procedure as last year

Så var det dags för bruten match på Söderstadion igen och för samma självklara påpekanden som senast:

1) Det är fullkomligt idiotiskt att slänga in saker på plan och för min del får man gärna bryta varenda match där så sker och stänga av gärningsmännen i ett par år.

2) Det gäller för Söderstadion likaväl som på Råsunda (där saker mig veterligen har slängts in minst tre gånger bara det senaste halvåret) och rentav på Vångavallen.

3) Men det skulle vara mest klädsamt om folk i varenda förening såg till att rensa ut patrasket ur sina egna led i stället för att ondgöra sig över alla andra.

Tack och hej, leverpastej.

9 kommentarer:

Flugan på väggen sa...

Idag är man glad att farsan lider av Alzheimers... Annars hade det varit ett trist sista minne av laget han följt i hela sitt liv.

Det jag tar med mig från matchen är Simon Helg. Bättre allsvensk debut har nog inte setts sedan Fredrik Ljungbergs dagar.

Malena sa...

Simon Helg var fenomenal!

Kalle sa...

Ja, det fanns mycket kul på planen igår som helt hamnade i skymundan. (Simon Helgs debut; hans samspel med en ovanligt rättspringande Charlie Davies; vissa men långtifrån alla ingripanden av Moussan.)

Hörde av en jobbarkompis ett förslag på en enkel lösning igår, (eller alltid på Söderstadion och andra arenor där linjemannen är så pass utsatt av sin närhet till klacken): Man skulle byta plats på linjemännen, så att den som har springer längs norra läktaren tar östra planhalvan och alltså slipper springa framför klacken. Det är så enkelt att det nästan låter larvigt, men det borde funka, inte sant? Finns det någon regel om att linjemännen alltid ska stå med högerfoten mot det håll de ska springa längs linjen?

(Självklart kan det komma in saker även från andra halvan av norra läktaren, eller de andra läktarna, men det är ju från mer eller mindre samma del av läktaren projektilerna kommit varje gång på Söderstadion.)

Jesper sa...

kalle: Ja,men det allra enklaste borde faktiskt vara att folk slutar slänga saker.

Malena sa...

Jag har också hört Kalles förslag, men det vore ju som att ge bort bestämmanderätten över vad som händer i den hörnan av arenan till dem som håller på och kastar grejor.

Studiomannen sa...

Stopp och belägg! Berätta om Simon Helg!

Flugan på väggen sa...

Göran Rickmer (Hammarbys evenemangsansvarige) har föreslagit den lösningen i flera år, men tydligen så är domarna "vana" att springa som de gör och vill inte ändra på det.

Jesper
Jag trodde att du var så pass pragmatisk att du kunde se att en sådan lösning skulle göra saker och ting bättre. Även om det rent tekniskt kan kallas att "ge efter".

Flugan på väggen sa...

Studiomannen

Simon Helg, född 1990, gjorde allsvensk debut igår. (Läs mitt senaste blogginlägg om hans debut)

Han värvades till HTFF från Eskiltuna i vintras, men har spelat i pojklandslaget.

P.S
Såg att det var Malena som kommenterade om att ge efter, inte Jesper. My bad.

Jesper sa...

flugan: i princip håller jag med Malena, även om jag har förståelse för det du säger. Man agerar ju "pragmatiskt" i så många andra delar av fotbollen - som när man har extra polisbevakning på matcherna, som när man håller kvar det ena lagets supportar etc, egentligen kunde man ju hävda att detta är att ge efter för de våldsamma elementen inom klackarna.

Problemet är ju bara att man också skulle kunna hävda att nät framför Bajenklacken (som jag ser lanserat idag) också är en "pragmatisk" lösning.

Föreslår annars att diskussionen flyttas upp till Hagströms inlägg "Skandal på Söderstadion men inte på Limhamns IP".