08 oktober 2007

Fiendens fiende

Det snackas en massa om eventuell läggmatch på Råsunda om nån vecka. Nu frågar jag mig om det inte vore lika logiskt av Hammarby att lägga sig i Trelleborg - Brommapojkarna är trots allt ett stockholmslag, som alla sann bajare borde känna ett dödligt hat mot. Så kan TFF lägga sig mot Göteborg sen, det vinner ju alla på (utom Djurgården såklart!). Öh, snälla, vi kan väl snacka om saken i alla fall...

11 kommentarer:

Patrik sa...

Ja, du vet, jag tycker det är en strålande idé, förutom en detalj: BP består ju enbart av AIK- och DIF-wannabes och är de avhängda inför sista matchen kommer de ställa upp utan målvakt varpå vi får en förlora-med-mest-tävling mellan TFF och BP.

Hagström sa...

Varför blanda in Bajen? Vi har väl aldrig ägnat oss åt läggmatcher? Slog Elfsborg både förra året och i år, oavsett entuella oönskade konsekvenser.
Och året innan spöade vi IFK Göteborg och gav guldet till Djurgården.
Och Hammarbyfansen jublade vid alla tillfällena.

Patrik sa...

Jo, jag minns Bajen-Blåvitt, satt mitt bland hemmaskådarna och dom var precis lika otrevliga mot bortalaget som vanligt. Jag inser att det i just det här sammanhanget är en komplimang.

Jesper sa...

patrik: Om man har Mattias Asper att tillgå behöver man inte ställa upp utan målvakt...

Studiomannen sa...

Det här tipset skrev jag bland kommentarerna i posten "Rosa drömmar" nedan. Just nu är matchen på Söderstadion som vanligt avbruten, men mina tips är rätt bra, eller hur?

MFF - IFK 1-2
Gais - BP 2-0
Gefle - DIF 2-3
TFF - AIK 0-0
ÖSK - KFF 0-2
Elfsborg - HBK 2-2
Hammarby - HIF 1-3

Magnus sa...

Löjligt att prata om läggmatcher. Visar enbart hur långt från verkligheten vissa skribenter befinner sig. Ifall ett omotiverat lag möter ett motiverat blir det som DIF-Elfsborg för tre år sedan: 0-8! Tror inte några AIK-are vill uppleva den förnedringen.

De enda läggmatchliknande tillställningar jag sett är några av TFF:s mest ynkliga insatser på Vångavallen i år. Inte konstigt att trelleborgarna stannar hemma. Igår, till en av årets viktigaste matcher ( inkl. artisten Jens Sloth på plan), kom det 2000 plus 600 AIK-are. Ett lag som inte ens kan entusiamera sin närmiljö har absolut inget allsvenskt existensberättigande.

Studiomannen sa...

Ett litet tillrättaläggande Magnus: Elfsborg vann inte med 8-0 och det var då rakt inga 600 AIK-are där igår. Möjligen hälften. Men jag håller med dig om att det var en bedrövlig publiksiffra.

Du är lite historielös dock: "Ett lag som inte ens kan entusiamera sin närmiljö har absolut inget allsvenskt existensberättigande." Isåfall skulle allsvenskan varit nedlagd efter rätt många publika nödår. Se det positiva istället med att IFK Norrköping gick upp och mest troligt BP ramlar ur.

Jesper sa...

magnus: den vanliga trista populismen. Ägna dig åt amerikanska sporter istället, där är publikreaktioner allt och lag som inte kan "entusiasmera sin närmiljö" flyttas till andra orter, är folk är fler, rikare och mer "entusiastiska". Inom fotbollen gäller än så länge att det som uträttas på plan är det betydelsefulla. Så länge inte folk som du får nåt att säga till om.

Anonym sa...

Studiomannen:

Fantastiskt tips. Jag har inte oddsen framför mig men en grov uppskattning ger vid handen att om du hade spelat en sjuling på rätt tecken hade du fått åtminstone 400 gånger insatsen.

Studiomannen sa...

Fan också.

Jag som vill ha en Auto Mower som klipper gräset åt mig. Pris 18000 kr.

Isobel sa...

Elfsborg har inte vunnit mot oss med 8-0 på så länge jag kan minnas. Däremot vann vi med 8-1 sista matchen 2005. En match då vi redan var svenska mästare och alltså inte hade något rent tabellmässigt att spela för.