03 september 2007

Plat à jour

Dagens funderingar gäller:

1) Franska fotbollströjor. Är det inte meningen att fransmännen ska vara esteter och modeorakel? Varför springer då varenda spelare i franska lign omkring i bisarra färgkombinationer av gredelint och rosa, gärna med den sortens egendomliga geometriska figurer som ser ut att komma från löpsedeln till Hänt Extra ("exklusivt!") eller innehålla ett specialpris på sidfläsk i ett flygblad från Vivo

2) Anders Linderoth som eventuell MFF-tränare. Ah, ytterligare en Micke Andersson eller Åkeby! Varför tar de inte Conny Karlsson lika gärna? Det är precis som om Haglund, Norling, Tony G, Siggi eller Rehn-Ohlsson aldrig skulle ha existerat - klubben som alla påstår har ett sånt jävla självförtroende har inte gjort ett modigt tränarval sedan Frans Thijssen.

3) Elitklubbars barnkompetens. Nej, alla beter sig inte lika idiotiskt som Djurgårdens F-99-tränare som vrålade "Det ska göra ont att möta Djurgården" från sidlinjen. Hammarbys åttaåringar, som vi mötte igår, hade två vänliga och åtminstone synbarligen kloka kvinnor som ledare, varav den ena för övrigt var forna popstjärnan Idde Schultz ("Fiskarna i havet"). Vi lönade dem illa och vann med 7-1.

4) Tuvalu. Som naturligtvis förlorade den match de borde haft störst chans att vinna, 1-4 mot Cooköarna (Tuvalus mål dessutom ett självmål). Varför tänker jag på TFF denna säsong?

Inga kommentarer: