11 juni 2007

Factotum

Sånt här slipper Lagerbäck, tänkte jag när jag i början av andra halvlek sprang med barnvagnen kring plan för att söva den skrikande Vilhelm samtidigt som jag försökte vråla så uppmuntrande och konstruktivt som möjligt åt NSK:s F-99:or därinne. Det hade nog fan varit lättare om det funnits löparbanor på Bellevue IP. Dock slutade allting tillfredsställande till slut - 5-3 mot Djurgården i vårsäsongens sista match.

Dagens DN-studier avslöjar att det finns ett damlag som heter "Börje" i div 2 Norra Svealand. Tja, om det finns ett herrlag som heter Sylvia, så varför inte? Börje och Sylvia: det låter faktiskt som ett vackert par, någonting för en Slasnovell.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Och i samma serie som Börje spelar Gustafs.

/M Hagström

Dennis sa...

Jag undrar om inte Jenny, utanför Västervik, hade ett herrfotbollslag en gång i tiden.

Sånger från nedre botten sa...

Slutet gott allting gott. Det låter som om vi båda hade lite lagom struliga säsongsavslut: http://sangerfrannedrebotten.blogspot.com/2007/06/under-heavy-manners.html

Våren har med tjejerna har varit en störtkul resa och även om jag ser fram mot höstens matcher längtar jag just nu ännu mer efter en lång semester.

Stort grattis till resultatet förresten!

Jesper sa...

sånger: Det är just när jag måste passa ettåringen samidigt som jag ska leda laget om viss problematik uppstår. Men annars måste jg äga tt allt med tjejernas fotboll är jättekul. Särskilt roligt att slå Djurgården - det är nånting med storlagsattityden som sipprar genom även på den här nivån och tar sig uttryck i ett något högre, något mer kravorienterat tonfall från tränarna. Vi har mött DIF 2 ggr och AIK 4, så jag tycker vid det här laget att jag ser ett mönster. I höst har vi Hammarby, sla bli intressant att se hur de förhåller sig.

andreas sa...

Dennis: i min småländska moderklubbs (Braås GoiF) klubbstuga fanns en vimpel från BK Jenny. Många år sedan jag såg den nu men namnet fastnade.

Mats sa...

Då måste jag ju omnämna att Östra Torp/Lilla Beddinges 00-or (pojkar) faktiskt slog TFF 1 nu i söndags. Sista matcherna nu på söndag. Längtar precis som SFNB till hösten.

Studiomannen sa...

Annat ämne, men ändå:

när Djurgården besegrade IFK Göteborg igår med 2-1 kunde man konstatera att 1-1-målet inte var inne. Naturligtvis visade varken TV4 eller SVT det målet. För att vara på den säkra sidan visade SVT inte IFK Göteborgs mål heller.

Klen tröst då att man fick se när djurgårdarna kastade grejor på den assisterande domaren.

Studiomannen sa...

Jag har fortfarande inte sett några bilder, men i Isobels postning ovan fick jag mothugg. Då är det som vanligt: antingen har källorna (på plats och framför TV:N) som hörde av sig till mig fel eller så handlar det om vilken färg på ens glasögon man har. Skit samma.

Förbannad som fan är jag ändå. Jag retar mig på att ett lag som jag är van med sedan barnsben att det brukar vara enkelt att piska har gjort det återigen. DIF var det bättre laget och det är bara att sura vidare men acceptera faktum.

Dysterkvisten sa...

På tal om ngt helt annat:

http://norrkoping.expressen.se/kultur/1.707809

Väl skrivet, Jesper, och jag tror att jag håller med. Läser naturligtvis inte tillnärmesevis lika mycket svensk litteratur som du, men det jag läser känns antingen lite för slappt eller lite för pretto.

Jesper sa...

dysterkvisten: Jag tackar.