17 maj 2007

Strömvallen 17.5.07

Och själv satt jag och slötittade på cupmatchen Gefle-Djurgården. Det var som att kastas tillbaka 20 år i tiden. Ingen såg ut att ha roligt, varken spelare eller publik. Lite folk på läktarna; en oinspirerad djurgårdsklack inklämd i ett hörn av en för övrigt helt folktom kortsida, hejaropen på hemmalaget främst från barn med flagga i handen. En TV-produktion som tycktes bestå av en enda kamera - Djurgårdens 1-0 såg inte ut att vara över mållinjen från den vinkel målet visades, men alternativa bilder kunde inte presenteras.
Det är så här jag minns fotbollen i Sverige kring 1987. Jag längtar inte tillbaka.

En märkvärdig nymodighet i TV-produktionen fick jag dock uppleva. Efter Gefles kvitteringsmål till 1-1 sprang målskytten ut till sidlinjen och lät sig intervjuas av Patrik Ekwall. Under tiden ställde lagen upp till avspark men spelet blåstes inte i gång förrän spelaren var tillbaka. Jag ser nu inte så mycket matcher på TV, detta kanske är normalt? Eller är det något slags grepp för att popularisera Svenska Cupen, att göra den mer attraktiv på TV-marknaden?

För övrigt undrar jag om kostymvurmarna tycker det är så jävla så snyggt och elegant när kostymerna omges av dessa med stjärtvärmning försedda tränartäckjackor.

7 kommentarer:

Goesta sa...

Målintervjuerna är så vitt jag vet helt nya och bara i cupen. De utfördes ju dessutom vid varje mål. Fruktansvärt, vidrigt, förkastligt, jag finner inte ord. Det värsta jag sett på länge.

Sanjay sa...

Man undra hur det hade sett i en lite mer adrenalinstinn match, att intervjua Kenneth Andersson när han gjort 2-2 eller Rumänien eller Xai Alonso när han gjorde 3-3 målet mot Milan.

Varför inte intervjua när något lag trycker på, Henke Larsson när det återstod 10 minuter kvar av derbyt mot MFF, "Sitter missarna kvar i huvudet nästa gång du kommer fri mot Sandqvist?"

Anonym sa...

"Naee.... Dou haur föurflyttaut saj till min vinstrau höuft, jöu, såu dom sitter ente kvaur i hovedet..."

cärrow sa...

jag diggar din blogg bara av namnet ;)

Jesper sa...

cärrow: tack!

Hagström sa...

Goesta: jag uttryckte mig medvetet i en "förundrad" ton i ursprungsinlägget om nymodigheten med intervjuer mitt i matchen. I grunden håller jag med dig: det är ett vansinnigt påhitt. Måste stoppas så snart som möjligt.

Jesper sa...

hagström o goesta: Det är sånt som får en att önska att Gud omedelbart skulle slå de inblandade med en blixt, eller låta dem uppslukas av jorden eller så. I direktsändning.