21 maj 2007

Blåsningen

Jag och brorsan satt och funderade på ett par tv-satsningar som kunde hjälpa upp den svenska domarkårens skamfilade image. Vi hoppas på bidrag från Fotbollförbundet för att kunna utveckla manus:

Förslag 1: "Pipan". Hårdkokt serie som utspelar sig på Svenska Fotbollförbundets högkvarter på Råsunda. Där får vi följa den svenska domarkåren i deras dagliga arbete, hur uppdragen varje morgon fördelas av Bosse Karlsson, hur relationerna mellan domare och linjedomare utvecklas under den hårda press som matcherna innebär, etc. Hjälten är en dynamisk, fascinerande karaktär vid namn Markus Strömbergsson som skipar rättvisa på sitt eget sätt -vilket innebär samarbete med kriminella supportersfalanger och ökända gängledare som Kalmar-Rydström och Dansk-Larsen i Örebro. Men hans egna kolleger börjar komma honom på spåren...

Förslag 2: "Emma Linjedomare". En finstämd skildring av vardagen för en kvinnlig flaggviftare spelad av Marika Lagercrantz. Hur vardagen, hämtningen på dagis och förhållandet till män måste vägas mot ett hårt och krävande jobb, där manssamhällets nedlåtenhet ständigt gör sig påmint.

Förslag 3: "Hyvärinen". Tysk-svensk-finsk samproduktion om preliminärt 34 filmer, om den luttrade gamle elitdomaren Keijo Hyvärinen och hans team. Hyvärinen är gammal i gamet och har förlorat tron på rättvisan, men han gör jobbet ändå.

2 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Och biran smakade gott?

;-)

Anonym sa...

Kanske blir lite bristande med tanke på att domare inte "jobbar" så många timmar i veckan..

Men annars tror jag stenhårt på det, Sundvall regisserar.