27 april 2007

Sanningen kommer från Kalmar län

"Vi svenskar lever ju med en illusion om att vi är bra på försvarsspel. Det är många år sedan vi var det, ska jag säga" - Nanne Bergstrand i nya Offside. Den som minns Tyskland i VM och Nordirland nu senast har inte svårt att tro att han har rätt. Ska bli intressant att se om Belfast var en avvikelse och att spanienmatchen signalerade en återgång till någonting mer solitt, eller om det i själva verket var Spanien som var en remission av sjukdomen, en nådatid för det gamla robusta Sverige.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen ny tanke från Nanne.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=530224&rss=1402

/Johan Orrenius

Jesper sa...

Johan - och verkar det inte som om han har rätt? Vem kunde tro att Lagerbäcks fall kanske till sist skulle bli att han gjorde landslaget för individualistiskt?

Malena sa...

Inför VM för ett år sen var det himla mycket prat om försvarskris i landslaget som jag minns det. Sen under och efter VM handlade det mest om Zlatan, trots försvarskollapsen i åttondelen.

Jesper sa...

Malena: så blir det ju för att Zlatan är medialt tacksam att använda som symbolfigur. Det är ändå intressant att fråga sig i vilken grad Nanne har rätt, att det verkligen är i försvaret Sverige fallerar nuförtiden. Mot Danmark och Island får vi ju tydligen klara oss utan Z i vilket fall, så då kan den frågan läggas på hyllan för ett tag.