27 mars 2007

Största möjliga tystnad

Marika Domanski Lyfors är ny förbundskapten för Kina. Och då menar jag samma diktaturstat som det varit så många diskussioner om redan - ska vi ha idrottsutbyte med dem, ska de få arrangera OS, ska vi låta dem göra gympaskor åt oss? Jag vet att diskussionerna är meningslösa, eftersom alla de där sakerna händer ändå. Men kommer Domanski Lyfors överhuvudtaget att få frågan om hon har tänkt på saken?

4 kommentarer:

kattmorfar sa...

Nix, sannolikt inte. Liksom för övrigt inte heller Nannskog, Blom, han skidtränaren, J-O m.fl. m.fl. heller har behövt. Den ende svenske idrottsutövare/tränare som tvingas förklara sig beträffande den typen av frågor tycks vara Roland Andersson. Jag undrar om inte Roland Andersson egentligen borde betrakta det som något i grunden positivt.

Jesper sa...

kattmorfar: Nannskog, Blom och J-O har åtminstone inte haft några offentliga funktioner i Kina. Förbundskapten är väl snubblande nära en ministerpost...

Hagström sa...

Jag har ett minne av att J-O faktiskt blev ställd till svars när han skulle agera ambassadör för Pekings OS-kampanj.

Just nu verkar dock just Kina vara untouchable. Även människor som i vanliga fall gärna uttrycker avsky för kommunistdiktaturer håller låg profil. Men det har väl något med det intensiva handelsutbytet att göra förmodar jag.

Dysterkvisten sa...

Lägg av Jesper. Jag råkar veta av säkra källor att Carl Bildt skickat henne dit för att ändra systemet inifrån enligt en modell han gillar att kalla "den trojanska hästen".