19 februari 2007

Därifrån igenkommande att döma levande och döda

Om någon undrade var vår gamle stjärndomare blev av så kan vi, med hjälp av saxade annonser ur Matteus församlingsblad, sprida en smula ljus:

"Konserter i S:t Matteus kyrka och kyrksal

Söndag 18 februari kl 18.00 i S:t Matteus kyrka
Fantasi! Orgelkonsert med Anders Frisk.
Fantasi och fuga i g-moll av J S Bach, Fantasi och fuga i d-moll av Max Reger samt Fantasi och fuga av Heimer Sjöblom. Fri entré
Söndag 6 maj kl 18.00 i S:t Matteus kyrka
Sång-Dikt-Dans, Musikalisk happening i hela kyrkorummet med S:t Matteus Ungdomskör och stråkar och harpa under ledning av Anders Frisk
Entré 50 kr"
På något sätt tycker vi inte att karriärsteget känns helt ologiskt.

1 kommentar:

Dysterkvisten sa...

Apropå gamla domare, så skickade en gammal bekant till mig följande brev till Bo Karlsson för någon månad sedan:

Hej!
Jag läste nyligen en artikel i tidningen Expressen, http://www.expressen.se/index.jsp?a=819028, där det framgår att Mikael Dorsin blivit ertappad med att spela med tre ben istället för, som brukligt, två. Min första tanke är då givetvis; riskerar Djurgården poängavdrag för detta högst regelvidriga tilltag, då vi faktiskt inte kan vara säkra på att detta inte använts tidigare? Eller finns det något annat rättmätigt straff som kan bli aktuellt?
Sett rent logiskt borde ju ett extra ben innebära att spelaren i fråga kan springa 1,5 ggr så snabbt som en vanlig dödlig, kunna passa och skjuta helt obehindrat i steget, samt göra en trefotsdribbling, vilket inte är möjligt för den klassiska fotbollspelaren. Dessa exempel är ju endast några få fördelar som detta extraben kan tänkas erbjuda. Spelaren i fråga får ju en helt annan dimension.

Hemskt tacksam för svar!