10 februari 2007

Bulletin från Bysans

I studiesyfte hava vi besökt våra mest välrenommerade bloggkolleger, för att i ödmjukhet låta oss inspireras av det högsinnade tankeutbyte som där bedrivs. De två mänsklighetens ödesfrågor som där dryftas är för närvarande:

1) Huruvida Mäster Olof Lundh, som fil dr Robert Laul föreslår i en idérik avhandling, har delat ut extra höga betyg till Petter Hansson, Mikael Nilsson och Anders Svensson efter landskampen mot Egypten, emedan de tre tillhör "ett visst agentstall" (=det som Mäster Lundh, som dr Laul på sitt subtila sätt antyder, tidigare har haft klandervärda bindningar till). Mäster Lundh har, efter vad vi har kunnat se, ännu inte kommenterat dr Lauls hypotes.

P.S. några dagar senare - vi har kontrollerat sakuppgifterna och upptäckt att de "extra höga betyg" Lundh delade ut till Hansson, Nilsson och Svensson var 3:or (av 5). Samma betyg gavs till Tobias Linderoth, som tillhör ett helt annat agentstall. Svensson fick betyget 1 (ett) av samme Lundh för sin insats i den tidigare landskampen mot Ecuador. Dr Laul har uppenbarligen köpt hatten av Refaat El-Sayed. D.S.

2) Huruvida Exclusive Doctor Patrick Ekwall, som hävdas i en studie av Professor Emeritus Åke Stolt, är "fåfäng", eller om det i själva verket förhåller sig som Dr Ekwall menar i sin kommentar, att "det kan Professor Stolt vara själv." Vår lilla personliga erfarenhet av ämnet leder oss att tro att debatten kan tänkas bli både fruktbar och långvarig.

7 kommentarer:

Billy Swan sa...

Har man börjat skåda sig själv i given navel tycks det vara svårt att sluta.
Annars, herregud, klart en skribent har ett visst mått av fåfänga och stolthet - annars skulle man/de tillåta sig att publicera närmast vad som helst.
Hmm, inser att jag just dödat en annars logisk teori.

Dysterkvisten sa...

Jesper: meddelas endast på detta sätt:

http://www.fotbolti.net/fullStory.php?id=44416

Dina teser om Trelleborgare och Island fortsätter få stöd. Professor Jesper?

Jesper sa...

dysterkvisten: Åh, jag rodnar. Jag gillar ordet "midjumann" (min dator kan inte åstadkomma ett sånt där fint isländskt-anglosaxiskt "dh"-tecken) också.

Dysterkvisten sa...

Kom igen nu, jag försöker ju tubba dig till att skriva ett reportage om svenskinvasionen i isländsk fotboll (fast nu, återigen, verkar det vara en mindre isländsk invasion i svensk fotboll: GAIS, Helsingborg, Häcken, IFK Göteborg och DIF [i form av tränare] har alla plockat över gamla fiskrensare).

Jesper sa...

dysterkvisten: är de du pratade om kvar i IFK Norrköping? En kombination av isländska immigranter och den strävande gamla storklubben tror jag skulle kunna ge upphov till ett trevligt reportage. Synd bara att min son inte fått dagisplats förrän i augusti. Men du kanske kan rekommendera ett par isländska fotbollskillar som supernannies?

Dysterkvisten sa...

Ring över Siggi, tror att han kan passa.

Stefan Thordarsson och Gardar är kvar i Peking. Gudmundur Mete, däremot, fick gå efter att han spöat någon efter en pokeromgång som gick på röven.

Ta med dig sonen vettja.

Jesper sa...

dysterkvisten: mete är väl en intressant kulturell blandning. Minns att Tom Prahl en gång uttalade att han "behövde få ordning på sitt turk-isländska huvud". Det lät som en uppgift värdig en integrationsexpert.