02 december 2006

Silly season goes west

På vår Silly season-resa landet runt har TRE HÖRNOR STRAFF idag anlänt till brännmaneternas och humorns hemvist på jorden, den vackra Västkusten. Där vet vi sedan gammalt att dubbla UEFA-cupmästarna IFK Göteborg strävat efter att återvända till den koncept som firade sådana triumfer på det glada åttiotalet. Mycket riktigt skvallras det nu om att klubben är på väg att knyta till sig en av de mest legendariska skämtarna och trivselspridarna i svensk fotboll - vi talar naturligtvis om Horace "Sillastryparen" Engdahl. Om Engdahls skojfriska upptåg i omklädningsrummet går det hur många historier som helst och man behöver bara ringa upp gamla klubbkamraten Per "Gneten" Wästberg för att anekdoterna ska börja flöda.
-Ja, herregud, jag minns när Horace låste fast vindrutetorkarna på Lasse Gyllenstens bil med ett hänglås, skrattar "Gneten". Det störtregnade och Lasse höll på att köra ihjäl sig, ha ha ha! Och när han tog ett foto på Knutte Ahnlunds nakna röv i duschen och sen gjorde ett vykort av det och skickade till hans fru! Men hans roligaste grej är att bara ställa sig på trappan till klubbhuset och uttala namnen på utländska spelare. Ti-err-i An-ri! Rii-oh Föh-di-nänd! Nej, det blir "görskoj" på Kamratgården i fortsättningen, för med Horace har man aldrig en tråkig sekund!

Även för IFK Göteborgs lokalrivaler Gais gäller det att renodla sin identitet. Gais-styrelsen har begrundat mottot "Blåvitt är disco, Gais är rock-n-roll" och därför beslutat sig för att knyta till sig expertis på vad just rock-n-roll är för något. Som sportchefer i Göteborgsklubben kommer därför hädanefter legendariske musikskribenten Lennart Persson och hans kompis Mats Olsson att fungera. Värvningar det talats om inkluderar gamle MFF-backen Jonas Wirmola, f d degerforsprofilen Ulf "Mål-Otto" Ottosson och färgstarke polske forwarden Igor Sypniewski. Klart är redan att ett ett par sextioåriga svarta bluesgitarrister från Mississippi, en kille som druckit whisky med Willy De Ville på en bar i New Orleans en gång och den före detta basisten i Los Lobos kommer att provträna för de grönsvartrandiga redan i nästa vecka.

Vi flyttar oss nerför kusten, till Halmstad BK, där det emellertid inte finns mycket att rapportera. HBK:s mål, förklarar tränaren Janne Andersson, förblir detsamma som det har varit de senaste säsongerna, nämligen att undvika en topplacering som skulle kunna fresta till oförsiktiga satsningar och rasera klubbens ekonomi.
-Vi har fullt förtroende för att den trupp vi redan har är kapabel att uppnå det målet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

MÖcke, möcke roligt

SB sa...

Wirmolavärvningen kan bli problematisk. Gamla Ullevis läktare är på tok för låga för att kunna hålla bollen kvar på arenan efter en av Wirmolas rensingar. Betänk att det var nätt och jämt Malmö Stadion räckte till.

En lösning skulle kunna vara att leja Per Bjurman som bollkalle. Bjurre har trots allt spelat tärning vid samma bord som en snubbe som käkade cajunkyckling med en kille som känner vicevärden i byggnaden Springsteen spelade in Born to Run i.

Anonym sa...

Det sägs också att gais ska vara intresserade av l-g carlstrand

Anonym sa...

att hbk är rockn roll var en överraskning för mig. Trodde stenhårt de var punk. Men nu när Wirmola gått dit (som tränare) så gissar jag att jag får anpassa mig och köpa några Guralnickböcker

oscar