05 december 2006

En rolig grej hände på vägen till Forum för levande historia

Ja, som jag alltid har sagt, vad längtar man efter en kulen tisdagkväll i december om inte en riktig paneldebatt om Idrott och Politik?

En sån ska åtminstone jag delta i ikväll, tillsammans med DN:s Johan Esk och idrottshistorikern Johnny Wijk från Stockholms universitet. John Crispinsson leder och rimligen kommer vi in på OS i Peking, Roland Anderssons uttalanden om Saudiarabien, fotbolls-VM i fascist-Italien och fascist-Argentina och fotbollens överhuvudtaget konsekvent hållningslösa/pragmatiska sätt att hantera sådana här frågor. Etc, etc. Forum för levande historia, Stora Nygatan i Stockholm, 18.00 ikväll. Kom gärna dit. Fritt inträde. Mer info här: http://www.levandehistoria.org/default.php?id=1378

P.S. på tal om detta finns det en orättvis föreställning om att alla engelska fotbollsspelare är fånstirrande jättebebisar som inte bryr sig ett ögonblick om sin omvärld. Jag är nöjd att kunna vederlägga detta genom att förmedla följande länk, f d landslagsmålvakten David James inlägg för att fotbollen måste gå först i kampen mot växthuseffekten. Med en riktig Eddie Meduza-rubrik dessutom. http://blogs.guardian.co.uk/sport/2006/12/03/forget_joeys_arse_its_wind_tur.html D.S.

8 kommentarer:

The Bad Boy from Beddinge sa...

Kass tajming, ska till Gamla Stan på torsdag. Nåja, hade det varit Majlard så hade jag banne mig tagit mig de 60 milen till Gamla Stan. Trots att allt fokus i kväll går till Nou Camp.
Vad gäller miljöpartisten David James så är det ju en synnerligen livlig debatt bland kommentarerna längst ner i länken. Engelsk humor regerar, som vanligt.

Jesper sa...

Nou camp, Nou camp? Vad händer där?

Kappan efter vinden sa...

Själv vill jag givetvis läsa mer om joey barton´s arse och vad den kan göra för miljön

The Bad Boy from Beddinge sa...

Jesper: På Nou Camp ska det ikväll avgöras om de regerande CL-mästarna Barcelona ska bli historiska i negativ bemärkelse - dvs att de inte når åttondelen året efter de blev mästare. Det hoppas vi så klart inte, även om nu Bremen är ett mycket trevligt lag, med svenskdödaren Klose i spetsen.

le sa...

Men vad VAR det för rolig grej som hände på vägen?

Jesper sa...

le: vi har en rubriksättare med sinne för långsökta allusioner. vi hänvisar hit: www.imdb.com/title/tt0060438/

Vår kollega på grönvitasidan upp tror vi, av olika skäl, kände igen hänsyftningen.

leifengkvist sa...

Oj, ja jag har iallfall åldern på min sida för att kunna ursäkta mig för att inte känna till detta mästerverk. Romarfilmer är alltid spännande så det var ju ett bra tips! Eller ett tips åtminstone.

Jesper sa...

vår rubriksättare hälsar att han inte har sett mästerverket själv. Det behövs liksom inte för att kunna göra rubriker.