13 november 2006

You know my name (look up the number)

TRE HÖRNOR STRAFF förenar sig med resten av Fotbollssverige och hälsar Brommapojkarna välkomna till Allsvenskan. Kan man annat än glädja sig åt ett allsvenskt lag med ett hemmapublikrekord på 3 910 åskådare? En lite bortglömd aspekt är dessutom det tillskott i form av arbetslivserfarenhet som de hårdjobbande Grimstagossarna bidrar med. Det är ju ett sorgligt faktum att få yrken utöver den professionelle fotbollsspelarens varit representerade i årets allsvenska, i synnerhet sedan Björn Runström (uppförd i SvFF:s officiella spelarkatalog som "fotbollsspelare/modell") försvann västerut. Förutom Gefles riksbekante bonde Bernhardsson (som klokt nog kallar sig "egen företagare" i katalogen, utan tvivel för att undvika de oundvikliga äktenskapsanbuden) hade vi bara samma lags brevbärare Johannes Ericsson och försäkringsrådgivare Mattias Woxlin, samt Gais servicetekniker Ola Tobiasson, personliga assistent Edier Frejd och elektriker Mikael Sandklef och Tomas Rosenkvist. Utan tvivel är det gaisarna som kommer att reda sig bäst om laget lider skeppsbrott på en öde ö, ty laget innehåller (av någon anledning som TRE HÖRNOR STRAFF inte känner till) en kontingent på inte mindre än sju "friskvårdsledare" som kan hålla stämningen uppe medan Sandklef och Rosenkvist lägger ledningar och Frejd tillhandahåller personlig assistans.

Som Trelleborgs FF-anhängare är det dock pinsamt att behöva nämna en annan konsekvens av årets upp- och nerflyttningar. Vi trodde oss nu slutligen ha blivit kvitt den cancersvulst som den effektsökande tröjnumreringen, denna stillösa motsvarighet till den Anders Limpar-koreograferade målgesten, har utgjort i svensk fotboll. Örgrytes nummer 37 Magnus Källander och 84 Erik Johannesen försvann nämligen med sitt lag, i likhet med Östers nr 75 Björn Stringheim, medan hoppingivande uppgifter har försport att Djurgårdens nummer 77 Abgar Barsom kommer att befrias från sitt kontrakt. Döm då om vår förstämning när vi måste konstatera att TFF:s duktige ytterback Dennis Melander hittills har förstört både för sig själv och andra genom att helt omotiverat bära siffran 80 på ryggen. Kan vi hoppas på en skärpning innan Allsvenskan börjar?

10 kommentarer:

Maldini sa...

Undrar över Anders Limpars koreografi. Dessutom är publikrekordet på Grimsta 4446. Rätt ska väl ändå vara rätt :-)

Anonym sa...

Skönt att Ijehs #100 försvann också...

Jesper sa...

maldini: uppgiften om publikrekord på Grimsta kom från förbundets hemsida (mot Djurgården -85). Det kanske har slagits denna säsong?

Limpar var känd för att hitta på extremt invecklade målgester i flera moment (målskytten springer fram tll hörnflaggan, där spelare A lägger sig på alla fyra framför honom och låter honom lägga upp foten på ryggen, medan spelare B knäfaller och låtsas putsa målskyttens sko och resten av laget bildar cirkel runtomkring och låtsas vagga nyfödda barn, etc, etc) under sin tid i landslaget.

The Bad Boy from Beddinge sa...

Siffran 80 är inte omotiverad utan syftar helt på innevarande års jubileum för Söderslätts stolthet. Nämligen på just 80 år.

...grönvita sidan upp! sa...

...med Hammarbys sportchef Thomas Andersson.

Förlåt, internt.

Maldini sa...

Publikrekordet slogs mot ditt TFF.
Och visst; den målgesten kommer jag ihåg när du berättar den. Antagligen hade jag förträngt den eftersom den är så pinsam.

Jesper sa...

bad boy: alla siffror som är högre än det faktiska antalet medlemmar i truppen är omotiverade. punkt. slut. stjärnstopp.

p.s. innebär det att melander ska ha nummer 81 i allsvenskan??? d.s.

Goesta sa...

Jag tycker också det finns all anledning till konservatism när det gäller numreringen. I Serie A duggar i och för sig de höga siffrorna ganska tätt men det kanske blir nästa skandal medförande poängavdrag i Italien. Jag hoppas det.

The Bad Boy from Beddinge sa...

Jesper: Mitt tips är att han går tillbaka till sitt gamla nummer, vilket jag inte minns just nu. Valet att bära nummer 80 är en ren hyllning till TFF. Skulle detta fortsätta nästa säsong får vi väl ta det hela under övervägande.

Jesper sa...

bad boy: dina ord är som manna från himlen.