02 november 2006

Så avslöjades planerna på terroristattacken som skulle ge Öster allsvenskt guld

De småländska terroristerna var bara ett par dagar från att göra allvar av sina planer – då kom uppmaningen från den SÄPO-agent som infiltrerat terrorcellen:
-Grip alla. Nu.

Det var en SÄPO-agents mod som stoppade terroristerna från att genomföra sin djävulska plan.
Mannen infiltrerade gruppen och myndigheterna har därmed kunna hålla koll på deras förehavanden sedan december 2005.
Idén var att infiltrera samtliga allsvenska klubbars klackar och sedan samordna planinvasioner vid de avslutande matcherna på söndag. "Operation Teitur" skulle resultera i att de inblandade klubbarna diskvalificerades och det Allsvenska guldet 2006 gavs till Öster.
-Det skulle ske genom särskilt beslut på Representantskapsmötet, säger en källa. Öster skulle tilldelas SM-guldet och de tre Royal League-platserna skulle gå till IFK Värnamo, Myresjö och Ljungby. Lagrell skulle fixa allt.

"Lagrell och Svensson delaktiga"

Det finns, erfar TRE HÖRNOR STRAFF, klara belägg för att Svenska Fotbollförbundets ordförande, smålänningen Lars-Åke Lagrell, varit inblandad i planerna. Även andra kända smålänningar, som f d Österspelaren Tommy Svensson, har avslöjats som delaktiga i komplotten. Det var Svensson, numera expertkommentator på Canal+ som skulle ge signalen att aktionerna skulle utlösas, genom att i direktsändning deklamera första versen av Värnamovisan.
-Vi har ju vetat längre att det finns småländska terroristceller i hela Sverige, säger Magnus Ranstorp, terrorexpert vid St Andrews universitet, men jag tror alla är chockade över hur många de var och hur välorganiserade de verkar ha varit.
Tillslagen skedde samtidigt i Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Borås, Halmstad, Helsingborg och Kalmar. Bland de misstänkta terroristerna, av vilka flera misstänks ha varit så kallade "sovande agenter" i så länge som tio år, fanns en biokemist, en receptionist på First Grand hotell i Borås och en musiker i ett s k ”straight-edge-band” i Gävle. Riksbanken släppte på onsdagen en lista med namnen på 19 av 24 gripna som misstänks för inblandning i den nära förestående terroraktionen. Deras tillgångar frystes omedelbart.

Brukade spela pingis.

I Hagsätra utanför Stockholm greps ett brödrapar, två väldigt viktiga figurer i terrorplanerna, enligt uppgifter till TRE HÖRNOR STRAFF.
-De brukade komma ner på fritidsgården och spela pingis, men isolerade sig när de blev äldre, säger Jimmy Pernram, en gammal bekant till bröderna.
Grannar uppger att bröderna ofta besökte en småländsk bokhandel i närheten. En granne försvarar dem:
-De är goda vänner till mig, praktiserande smålänningar. De har lärt sig att inte säga emot äldre och att aldrig köpa något utan att pruta. En av dem har en liten flicka och han älskar sin fru så att han går sönder. De här killarna skulle aldrig vara inblandade i terrorism.

Föräldrarna helt normala

Sone Öde i Hönsaskruv, som tidigare hette Robin Parnefjord och bor på Nytorgsgatan i Stockholm, har en mamma från Stockholm och en småländsk pappa. Enligt en släkting är Sone Ödes föräldrar oskyldiga till sin sons förändring.
-De är helt normala människor. Hon är socialassistent och blev av med sin dator vid tillslaget. Båda är mycket upprörda och traumatiserade.
En granne berättar att Sone Öde började bära typiska småländska kläder i tonåren. Ytterligare en annan, Willy ”Nypan” Nyberg, 66, säger att han känt Sone Öde hela hans liv.
-Han var en mycket artig ung man. När han föddes bjöd hans pappa mig på en bira på Gröne Jägarn.

”Jag är smålänning”

En av Sone Ödes vänner från Bajenklacken var chockad över att få veta att vännen i hemlighet var småländsk agent. Han förklarade att kamraten hade förändrats på sistone.
- Det märktes att han blev väldigt intresserad av sitt småländska ursprung. Han var som vilken Bajenkille som helst, hängde på Riche halva nätterna och jobbade på Strix Television. En dag sa han bara upp sig, startade eget företag och köpte upp ett parti tubsockor som han började sälja på Internet. Jag är smålänning, sa han.

Reinfeldt: "De flesta smålänningar hederliga"

Den småländska radikalismen räknar sitt ursprung från 1992, då det gamla storlaget Öster under kontroversiella omständigheter förlorade SM-guldet. En boll som varit inne i mål studsade ut från ett av misstag utfällt hjul och Öster förlorade den avgörande matchen mot AIK.
-Det spelade en avgörande roll för att småländska aktivister skulle radikaliseras, menar professorn i smålandologi, Jan Hjärpén-Cavallius. Man fick klart för sig att man inte skulle få rättvisa med fredliga medel. Dessutom har vi Hyltebruksfrågan [småländska Hyltebruk är sedan länge ockuperat av Hallands län, vår anm.] som gör många smålänningar väldigt upprörda. Incidenten häromåret, då östgötska tidningar publicerade karikatyrer av Nils Dacke, Astrid Lindgren, Jan "Lill-Damma" Mattsson och Big Bengt Erlandsson, gjorde också sitt till för att öka de antisvenska stämningarna på det som brukar kallas ”den småländska gatan.”
Oroliga röster befarade igår repressalieaktioner mot smålänningar i Sverige, särskilt sedan extremnationalistiska demonstranter samlats i Malmö och Linköping för att krossa Kosta-Boda-vaser och bränna böcker av Vilhelm Moberg.
-Det är viktigt att minnas att de flesta smålänningar är hederliga fredsälskande medborgare, sa statsminister Fredrik Reinfeldt i ett tv-tal igår. De arbetar för brödfödan, de betalar sin tv-licens och de spelar innebandy som du och jag.

18 kommentarer:

Redaktör Slätt sa...

Gud Jesper. Inte göra sådana här saker utan förvarning, jag har haft magsår och risken är att det spricker upp i all sin prakt när jag tvingas till sådana här skrattanfall. Det ska medges att cupen senaste åren har varit jobbigt när vi hade IFK Värnamo två år i rad, har man haft Thern som granne och minibarnvakt på Blåbärsvägen så har man lite av det där IFK-hjärtat kvar.

Jesper sa...

Tack, jag ska tänka på det i fortsättningen. Lycka till med tjejen, förresten, klarar hon av Hammarby-Gefle i iskyla så klarar hon nog av det mesta!

Redaktör Slätt sa...

Ja herregud, men det var tur att det inte var igår matchen utspelade sig. Det hade till och med prövat en som stått ute i Södertälje under Royal League.

Var väl ändå tur att det blev en vinst nu när det var första gången hon följde med. Man behöver ju inte visa upp sitt värsta helvitiska jag på första matchen, om det hade blivit en sådan där förlust då. Nu ska vi ta och hälsa på Öster på söndag och så blir det RL igen, tror jag.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Jesper, raring, ibland är jag extra glad över att vi har en blogg ihop. Det har var det roligaste jag läst på flera veckor!

Anonym sa...

Royal League i all ära, men jag skulle hellre se att det blev division 1-spel nästa år. Myresjö Ultras är nog inte helt glada, det ryktas om att de kommer stå utanför Myrvalla och gasa med mopederna under första matchen.

...grönvita sidan upp! sa...

Jepp, kul. Inte helt perfekt tonträff som kvällspressparodi betraktat (lite Jan Arnald-försöker-skriva-pöbelprosa-varning) men innehållet var det sannerligen inget fel på.

Vem? Jag? Surmagad?

Jesper sa...

gsu: Ja, Arnald har ju flera pseudonymer, så han kan mycket väl ha skrivit de Expressen-reportage om terrortillslag som jag plankade rakt av. Ibland låter själva verkligheten som parodi. Det hade nog behövts ett par dagars finslipning för att alltsammans sjulle bli helt perfekt. Men vad gör en oavlönad, pappaledig bloggare?

Jesper sa...

Charlotte P är väl ändå från Hässleholm. Vi göingar vill inte gärna bli förväxlade med de "onda, okristna smålänningar" som F G Bengtsson skriver om.

Anonym sa...

Väldigt roligt,

Fick mig att tänka på teveserien "Det finns inga smålänningar" från tidigt 80-tal som försökte placera Palestinafrågan till Småland med bl a ett småländskt PLO.

Redaktör Slätt sa...

Jag tror nog ändå att Lagrell är diskvalificerad som tilltänkt diktator över detta land när vi erövrat/infiltrerat landets styrande funktioner. Anledningen är att han hade mage att föda åtminstone en son här i Stockholm. Det var minsann inte Ryhov eller Värnamo BVC som gällde då, nej då skulle det promt vara Stockholm. En son som för övrigt också står i bajenklacken.

Sedan är hans band fortfarande starka till Stockholm. Rätt & Slätt erfar att han har en lägenhet kvar i Stockholm. Så kan vi givetvis inte ha det.

Jesper sa...

leif e - det var som fan. så vi har bara kikki och sonja stjernkvist att bravera med...

Eric Goesta Rosén sa...

Idag är vi alla smålänningar.

Jesper sa...

bo l är ursprungligen från sibbhult, som verkligen räknas...

Jesper sa...

Dessutom, eftersom det finns någon anonym inläggsskribent som hela tiden påminner om detta - låt oss inte glömma att betyga Pål Lundin vår vördnad. Särskilt jag, som delar hans dubbla anknytning till Göinge och Trelleborg. När jag var liten och bodde i Hästveda gick dessutom idrottsföreningens fotbollsresor oftast till Värendsvallen - jag minns den rafflande 2-2-matchen mot MFF 1976 till exempel.

Jesper sa...

Jodå. Det var Göran Hagberg. (Göinges man i Öster hette Tommy Evesson från Hanaskog). Tänkte dock på att kopplingen Göinge-Öster-Trelleborg som förenar mig med Pål Lundin.

Anonym sa...

Stödjer inte extremism på något sätt men som smålänning i förskingringen känns det skönt att någon ändå kämpar mot förtrycket (minns -92!). Nämnas kan ju också att Lagrell faktiskt är kronans representant i Kronobergs län, en perfekt position för Ledaren att befinna sig i.

Anonym sa...

Minns TV-serien Det finns inga smålänningar som visades på SVT hösten 1981,som var en svensk version på palestina-israelkonflikten 1947 som slutade med att Israel utropade sig självständig. Den fiktiva nationen Värend,utropade sig självständig 1947,och det resulterade i ett krig som delade upp Småland och Värend i 2 delar,och många smålänningar flydde till Östergötland,och där i flyktinglägren bilades SBO(Smålands befrielse organisation)med Nils Småland som gerillaledare.

Anonym sa...

Värend fick uppbackning av USA och England SBO fick uppbackning av Ryssland,Kina Östergötland hade skyddsgarantier från Frankrike om att landet skulle få hjälp om Östergötland skulle hotas.