30 oktober 2006

Eftersnack

Jag måste säga att det genomblöta håret till kostymen, de ofrivilliga grimaserna och de märkliga ordvändningarna verkligen fick Norling att framstå i sin fulla autistiska gloria. Magnus Haglund såg att anstränga sig väldigt hårt för att se avslappnad ut bredvid honom.

16 kommentarer:

Isobel sa...

"Nu ska vi hem och utvecklas" Fantastiskt! Han är lätt allsvenskans mest förtjusande totalt charmlöse man.

Själv har jag ägnat kvällen åt att svära över samma gamla vanliga patetiska spel som hela säsongen hittills samt sjunga "inget SM-guld till AIK" och ""Elfsborg ska få tre poäng, Elfsborg ska få tre poäng"

gwendur sa...

Jag vet inte. Charmlös? Om Norling? Skrivet av ett djurgårds "vi är steget före"-fan, som under en och samma säsong sett Jonevret och Grönhagen paradera Stadion? Lite distans, tack.

Men jag antar att det ska bli skönt för er att släppa tre poäng till Ellosmannekängerna. Det är ni väl värda. Om ni inte klarar av att göra någonting vettigt under en hel säsong ska ni väl ändå klara att sabba guldchansen för huvudstadskonkurrenten?

Jesper sa...

Själv hoppas jag innerligt att det blir MFF som sabbar den chansen. Så har även de gjort något vettigt under säsongen.

...grönvita sidan upp! sa...

Läggmatch, Isobel? Den dagen jag ser en match för att se mitt lag förlora - den dagen lägger jag ner det här med fotboll.

Inte mina ord, en annan i Bajensvängen som sagt dem, men jag skriver under på det till 200%.

Isobel sa...

Såklart att jag vill att de ska lägga sig. Eller, för att det ska låta finare, de behöver ju inte springa på benpiporna. Jag vill trots allt kunna bo här det närmaste året.(gnagare kan ju också minnas 0-5 mot MFF 2002 innan de blir högstämt moraliska, om det inte var en läggmatch så är Juventus vitt som snö. Jag klagar inte. Jag begrep det då som nu) Dessutom vore det bra för laget att missa Royal League, en ny tränare behöver hela försäsongen för att faktiskt träna och bygga upp ett lag.

Nu tror jag å andra sidan inte att det behövs minsta ruffel och båg. Det kommer räcka så bra att spela exakt likadant som hittills under säsongen.

gwendur sa...

That´s the spirit. Förlorar de, gör de för att de är kass. Och skön inställning med det där med Royal League. Sour Grapes finns en fin bok av Jon Elster. Den handlar om det där. Och lite annat.

Ny tränare? Varför inte Richard Money med José Morais som hjälptränare. Kan bli guld 07.

Neander sa...

Varför inte helt enkelt kalla in den gamle guldmakaren Cratz rakt av?

Studiomannen sa...

...eller Urin.

Isobel sa...

Bland avdankade gnagetstjärntränare är ändå Dusan Uhrin min favorit.

Om Royal League menar jag dock vartenda ord, helt utan försurning. Jag har annars inga problem med att vara öppet bitter om så krävs. just nu tycks dock bitterheten mer komma från guldtrånande gnagare, helt självklart, i deras läge skulle jag onekligen vara bitter. Min bitterhet är däremot sedan länge diskonterad efter en sån här säsong. Just nu känner jag mig snarare luttrad.

Jag vill förstås att det ska gå så bra som möjligt för mitt lag (och att de ska komma före bajen om möjligt) men royal league i år vore inte bra för oss inför nästa säsong. Visst, pengarna, visst, man kan se det som träningsmatcher, och det är väl roligare att matcha mot fck än mot sirius, men faktum är att det ställer till det i försäsongsträningen. Jag tror att djurgården, efter den här säsongen och med sannolikt en ny tränare som inte är grönhagen, kommer behöva de här månaderna ostört. det betyder kanske inte att jag skulle bli aktivt ledsen om vi tog oss till royal league, men för mig är det inget i sig att sträva efter.

Jesper sa...

Nu är det ju så finurligt ordnat att Terror-Isobel, med en enkel liten planinvasion på Borås Arena, på egen hand kan ordna SM-guld till Elfsborg utan att några stackars fotbollsspelare behöver kompromettera sig...

Jesper sa...

Påståendet om att DIF kommer att lägga sig på söndag är f ö lika medialt fruktbart som att Olof Mellberg skulle ha blivit sparkad som kapten i landslaget och att USA bara invaderade Irak för oljans skull. Även om de vore sanna skulle de förnekas, därmed betyder förnekandena ingenting och påståendena kan fortsätta att göras.

Isobel sa...

Jag vet. Det finns nog de som funderar på det (planinvasion alltså). Ska nog inte vara för svårt att komma överrens med Elfsborgs säkerhetspersonal heller....

Själv ska jag däremot på 60-årskalas i Lund. Så om ni tror att ni ser mig på teve i några skandalscener så kommer ni faktiskt att tro fel.

Jesper sa...

Det slår mig just nu att det bästa nog blir ett samarbete mellan stockholmsklubbarna. Två tidiga hammarbymål mot Öster gör att Djurgårdens chans till Royal League-spel definitivt försvinner. Då kan Djurgården slappna av och i lugn och ro låta sig besegras.
Tycker också att det borde gå MFF:s ära förnär att AIK och alla andra nu tar för givet att AIK kommer att vinna slutmatchen lätt. Nu gäller det att ta revansch för 1999, när AIK sparkade MFF ur Allsvenskan på Råsunda!

Studiomannen sa...

Jag ska själv till Värendsvallen (jobbet) och det Öster som inte står på skadelistan eller är avstängda kommer att sälja sig dyrt. För Royal League i all ära: det smäller högre som mål att försöka orka sig upp på kvalplats i allsvenskan.

Glöm inte det.

Det finns två ointressanta matcher på söndag. På Ullevi och på Strömvallen.

Det är svårare att tippa botten än toppen. Jag tror att Elfsborg grejar det utan planinvasion i toppen och jag tror att Öster kniper kvalplatsen. Men hur lätt är det att tippa? Försök själva.

Jesper sa...

Jag tror som studiomannen: Elfsborg fixar det på egen hand. Leve konstgräs! Häcken får kvala mot BP och förlorar.

Anonym sa...

Jag minns Djurgårdsguldet 2002, jag råkade befinna mig i närheten av Östra Station, vilken äcklig känsla! Fullt med glada kvittrande blåränder, de flest såg verkligen ut som söndagssupportrar. Där gick man och led och mådde riktig fysiskt illa.

Jag hoppas på revansch på söndag, jag tycker att verkligen det är er tur att lida.

Och BP, ja! Oj oj oj, vad ska de vara bra för?