16 oktober 2006

Christi blod, för dig utgjutet

Assyriska fick däng igen inför lite fler än tusen åskådare. Minst oavgjort mot Örebro borta är vad som gäller om det inte ska bli kval för att hänga kvar i Superettan. Assyriska är i alla fall ett av få elitlag där de f d spelarna hör av sig till forumet - Andreas Haddad brukade skriva där när han var i Norge för att förklara sina olika kontroversiella handlingar för supportrarna därhemma och nu har gamle skyttekungen Christos Christoforidis skickat följande inlägg :

"sitter i greklnad och följer assyriska, har gjort det sen jag lämnade laget, det jag ser idag är allt annat än trevligt, hur kan det va möljigt att från att vara ett lag bland dom 4 första i superettan i somras va på väg att åka ut!! va på matchen mot lanskrona och jag trodde verklingen att aff va på väg mot alllsvenskan igen. pratade med mina gamla lagkamrater och det va inte riktigt så som det ska vara efter en vinst, vad det beror på vet inte jag. till er fans har jag att säga att det va 1300 per på matchen idag, kanske aff viktigaste match på många år. kommer ihåg matchen mot sylvia (spelade där då) där det va mycket mer folk och tro mig det hälper mycket att ha 4000 tusen som stöttar laget istället för 1300. hoppas verklingen att ni klarar er kvar i superettan.lycka till!!! till er som skyller på att det va kallt för att gå på matchen har jag att säga, då ska ni veta hur kallt det kommmer bli i div 1. ge erat lag det stöd dom behöver!!!!"

Det fanns en massa orealistiska drömmar kring Assyriska för ett par år sedan - att assyriska miljonärer från hela världen skulle ösa in pengar i klubben, att Sveriges alla assyrier (och Stockholms alla andra- och tredjegenerationens invandrare) skulle sluta upp kring laget och ge dem en jättelik hemmapublik. Det blev inte så. Men det är nåt speciellt med det där laget, annars hade inte gamla spelare suttit i Grekland och postat inlägg på supporterforum, och det vore synd om de försvann. Jag har hört folk säga att de är rädda att det vore början till slutet för hela föreningen om de åker ur Superettan. Syrianska ligger i division I och vill inget hellre än att konkurrera ut storkusinerna. "Orealistiska drömmar" är en stor del av Assyriskas själ och det vore sorgligt om de försvann helt. Men troligen måste drömmarna bli lite mer realistiska, för ett tag framöver i alla fall. Tillbaka till Bårsta, Assyriska! Tillbaka till det ni hade för ett par år sedan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt svårt att tycka synd om en sån bluff som assyriska!

Det skulle spelas "derbyn" på Råsunda pga publiktrycket, massa nollor började heja på dem (Mona Sahlin, Persbrandt, Göran P).

Öääärk!

Jesper sa...

Allt detta stämmer. Men om man skulle hata fotbollslag på grund av att de blir föremål för förljugen romantik, då är det ganska många som skulle vara illa ute. Ja, nästan alla i Allsvenskan förutom Häcken och Gefle förresten (se flera tidigare inlägg med debatt).