15 oktober 2006

redan de gamla nordborna

"Människa är människas glädje".
Det noterades för att tag sedan - en nybörjarbloggare som jag har svårt hänga med - att ingen gratulerade Trelleborg till den allsvenska platsen.
Så är då BP ett steg närmare att göra Trelleborgs FF sällskap upp i Allsvenskan.
Två klubbar som väldigt få bryr sig om. Eftersom jag inte vill ha en högsta serie som är stängd är det bara att acceptera, men särskilt kul är det inte. Det finns ett värde i att smålag skakar om etablissemanget - men för mycket amatörklubbar utan publikintresse är inte kul för någon. För inte skulle väl spelarna i Trelleborg tycka det var lika roligt att spela i Allsvenskan om de inte hade matcher på Gamla Ullevi, Råsunda, Söderstadion, Malmö stadion osv att se fram emot?
Låt säga att de senaste 25 årens uppstickare konsekvent klarade sig kvar. Då hade vi haft en allsvenska bestående av Ljungskile, Umeå FC, Frölunda, Häcken, Assyriska, Enköping, Oddevold, Gefle, GIF Sundsvall, Trelleborg, Mjällby och tre lag till.
För mig räcker det med en match på Centralstadion i Volgograd (även känt som Värendsvallen) och en på Grindavikvöllur (okej Rambergsvallen) någon gång då och då. Det behövs inte ännu fler lag som spelar utan åskådare på arenor som knappt skulle godkännas i Estland.

För övrigt tycker jag tuvan som gjorde bort den engelske målvakten Robinson inför en en hel värld är argument FÖR naturgräs.

15 kommentarer:

Jesper sa...

Vem bryr sig om vad SPELARNA i Trelleborg tycker? Det viktiga är att båda vi trelleborgssupportrar gärna skulle se den Allsvenska Hagström föreslår (de tre lediga platserna, föreslår jag, bör gå till Öster, Falkenberg och Sylvia). Och kom igen, Hagström - jag vet att du i innerst inne vill att Hammarby spelar i Norrettan igen. På naturgräs.

Hagström sa...

Norrettan? Det låter alldeles för modernt. Division II Svealand har i så fall en bättre klang. Och så ska spelarna komma från Södermannagatan och kombinera med fotbollen med ett rejält hantverksyrke.

Jesper sa...

En rejäl ekonomisk skandal kanske kan fixa direktnerflyttning? Eller om det räcker med en till planinvasion?

Grumpy sa...

Babyblå tokar tycker att deras lag har en gudagiven plats i toppen av allsvenskan för att de faktiskt var bra för några decennier sen, grönvita tokar tycker de har en gudagiven rätt till toppen i allsvenskan för att de numera har en sådan proffessionell organistion som bla klarar av att läsa innantill i UEFA:s regler (eller är det det enda sm-guldet som ger rätten?). Må djävulen ta det lag som inte har gamla storhetsdagar (verkliga eller inbillade) att falla tillbaka på när det blåser kallt. Gammelmodiga personer som tycker att vinnaren i överlägsen stil av landets näst högsta serie faktiskt förtjänar en plats i allsvenskan får stå i skamvrån. Hädanefter skall jag hävda att TFF alltid borde ligga i toppen av allsvenskan eftersom vi har haft Sveriges finaste gräsmatta år efter år (och numera klipps den oxå!).

För övrigt anser jag att tuvan som gjorde bort den engelske målvakten Robinson inför en hel värld är ett argument FÖR att målvakter snart borde lära sig att inte sparka upp en liten gräskulle varje gång de skall slå inspark.

Mvh
Grumpy (eller kanske borde jag byta nätalias till Don Quijote?)

Cosmo sa...

Hoppas verkligen BP klarar en allsvensk plats.Ett lag med Sveriges bästa ungdomsverksamhet som har fostrat spelare till de flesta moderna allsvenska klubbar förtjänar minst ett i högsta serien.GO BP GO!!!

Hagström sa...

Inget lags fans kan hävda att deras lag ska vara allsvenskt för att det "hör hemma där". Däremot är det inte konstigt att man föredrar det ena eller andra laget i högsta serien av vilken orsak det än må vara.
Vem har pratat om skamvrå och att överlägsna vinnare inte ska gå upp?
För övrigt tycker jag att om TFF kan förvalta sin fina gräsmatta på ett så föredömligt sätt att laget vinner alla sina matcher, då förtjänar klubben givetvis att ligga i topp. Däremot kommer jag inte att jubla.

gwendur sa...

Bwa! Jag är så trött på tjatet om BP:s ungdomsverksamhet. Hur vore det att skaffa sig bra vuxenverksamhet? Först då är man värd en plats i fotbollens finrum.

Förövrigt kan jag meddela att den isländska fotbollsfamiljen är den mest dokusåpapotentiella ligan jag stött på. Kanske mest för att jag kan mest om den. I dagarna har en av landets mest lovande spelare (Hafthór Aegir) från Akranes meddelat att han kommer att lämna IA. Skälet, hävdas det från fans-håll, är att hans pappa envisades med att skriva in en klausul i hans kontrakt: "OM - mot förmodan - Gudjón Thordarsson (som f ö stal ett par miljoner ur klubbkassan innan han lämnade IA 1996) skulle bli tränare i klubben, kommer min son att lämna klubben."

Och givetvis blev det så att Gudjón kom tillbaks efter skandalomsusade utflykter till Stoke och Start bland annat. Ja, och har jag nämnt att Gudjón har två söner í IA? Det har han. Minst. Jag kanske tappat bort någon av hans lilla skara. En spelar iallafall i AZ Alkmaar, Joi-kalli.

Apropå inget alltså.

Jesper sa...

Om nu bara Hafthór och hans pappa drar hem till Gudjón och hans söner och bränner dem inne allesammans som har alla mina fördomar om Island bekräftats.

Anonym sa...

Brommapojkarnas ungdomsverksamhet är inte ens speciellt bra, den är ju för tusan bara stor. Assyriska har plockat fram fler spelare åt Stockholmsklubbarna än Brommapojkarna. BP:s just nu mest etablerade spelare är väl Bojan Djordic. På de senaste 30 åren så kan jag bara komma på en spelare i landslaget, Gary Sundgren. Bjärreds IF har lyckats dubbelt så bra, ta mig f-n familjen Andersson i Bjärred har lyckats tre ggr så bra!

Bara för att ett lag vinner så måste man väl inte hoppas på att de ska vinna. Jag hoppas således INTE att Brommapojkarna går upp.

Dessutom bör man skilja klubbar som Trelleborg, Mjällby och Assyriska från fullständigt charmlösa förortsklubbar som BP, Frölunda eller Häcken. De tre första är önskvärda, de tre sista inte alls.

...grönvita sidan upp! sa...

Hagström: Sluta kalla dig "nybörjarbloggare". Hade tänkt lansera ett rykte om att jag var du, bara på skoj.

Tycker för övrigt att förbundet, i sin omättliga detaljstyrningskärlek, på sikt borde införa krav på en UEFA-anpassad arena i elitlicensen.

Lite harakirivarning på en sådan idé för en bajare, men för vår del ser det ju faktiskt ljust ut (knock on wood).

Cosmo sa...

Hört talas om Anders Limpar,Putte Ramberg,Thomas Antonelius,Von Schlebrügge mf..
Gary Sundgren har däremot inte spelat en minut i BP.
Var ligger charmen med Trelleborg?Mäter du charm i tråkighet?

Jesper sa...

Av någon anledning kommer jag att tänka på en tränarträff jag besökte eftersom jag skulle skriva om det för Offside. Sören Åkeby var där och en medelålders herre av centraleuropeisk härkomst begärde ordet och ifrågasatte utförligt hans användande av termen "bolltempo". Ordet "tempo" (vill jag minnas att han argumenterade) betydde hastighet inom en rörelse som kunde anses vara sammansatt av flera, organiskt sammanbundna delmoment; ett musikstycke kunde ha ett tempo; ett fotbollslags spel kunde ha ett tempo; men en boll kunde inte ha något tempo. Åkeby betraktade honom, grinade och sa:
"De e de som ere roliga me foppoll, att alla tycker olika!"

Jesper sa...

Hagström och grönvitasidanupp - grattis, förresten till den lysande segern över Lugi! Kul att ni har hittat en sport som passar er!

...grönvita sidan upp! sa...

jesper: Nån måste ju hålla skåningarna i schack. Där också.

Jesper sa...

grönvita sidan upp: det är en icke utredd fråga huruvida Lund tillhör Skåne...