28 september 2006

Heja, heja på dom som vinner

Tre h�rnor straff
Det sägs att det är tuffa tider för drömmare. Därom vet jag intet men för oss kappvändare är det lördag hela veckan. När nu MFF krampar i allsvenskan gäller det att lyfta blicken västerut, eller vilket väderstreck det nu blir, och byta tuva. Trelleborg är ju i princip garanterade en plats i allsvenskan och matchen mot ÅFF är i det närmaste en formalitet. Så på söndag är det jag som byter halsduk och åker dit.
Det kanske är för sent för en lycklig barndom men en lyckad säsong kan man alltid få till.

3 kommentarer:

Jesper sa...

Ett annat tungt vägande skäl att fly till Trelleborgs FF är att de kan slå rekordet för minst antal insläppta mål i snitt för de två översta svenska divisionerna. Detta rekord hålls, som vi alla minns, av 1988 års segrare i division 2 Norra, Örebro SK, som på 26 matcher släppte in 9 mål (elle 0,35 i snitt). TFF ligger i dagens läge på exakt samma notering, 9 insläppta mål på 26 matcher, men har bara råd att släppa in ett mål på de fyra återstående för att hålla sig under Örebros snitt.
Rekordet för minst antal insläppta mål under ett spelår kommer nog alltid IFK Holmsund att behålla - 7 stycken i div 2 Norrland säsongen 1962, dock på 18 matcher (0,39 i snitt). I det påföljande kvalet mot AIK, Halmia och Landskrona BoIS släppte dock Holmsund in 9 mål på tre matcher.
I Allsvenskan är det, föga förvånande, Malmö FF som toppar - 11 insläppta på 22 matcher eller 0,5 i snitt både säsongen 1986 och säsongen 1989. Inte så förvånande heller att ett par AIK-årgångar ligger bra till - 12 insläppta på 22 matcher 1983 och 1984, 14 på 26 1999.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Sören Holmberg borde undersöka medgångssupportrarnas strömmar mellan olika lag. Jag tänker mig en valu på säsongsavslutningen så kan folk berätta om de tidigare höll på Kalmar FF men nu bytt till Gefle eller tvärtom. Jag vill ha diagram med pilar.

Jesper sa...

Mycket bra tänkt, Isobel!

Väntar på reaktion om Jonevret, förresten.