10 maj 2008

Få människor utom KvP:s nye sportreporter skulle ge bort en flaska Jim Beam där han själv redan druckit sådär en 10 cl. Få människor utom denne människa och hans bror skulle sen dricka upp resten av flaskan på en kväll (fast det är fan vad mycket whisky man kan dricka om man bara blandar det med coca). Inga människor alls skulle vara så korkade att de sen dagen efter tar sina tillsammans fyra barn och åker till Skansen fast det är årets varmaste dag och de vet att Skansen kommer att vara ett inferno även för icke-bakfulla. Nå, låt oss bara säga att efter en dag av sockervaddskladd, jag-orkar-inte-gå-längre-gnäll, du-lovade-oss-faktiskt-att-vi-skulle-få-köpa-nåt-på-Skansenakvariet-gnäll, jag-vill-inte-ha-den-här-leksaken-i-mitt-Happy Meal-gnäll, efter en dag som kompletta bakfyllebröder och helgfarsor med andra ord, som kom nyheten om Landsortens 5-1-triumf över just det Djurgården som arrangerar Skansen-infernot och dessutom tar ett helvetiskt inträde för att man ska få inträda och låta hoppet fara som en himmelsk hugsvalelse.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är man bakis kan man också ha en enkel humor som då delas med andra i samma självförvållade situation. Dvs att du och polaren nästa gång ni krökar skrattar åt den osedvanligt dåliga planeringen. Själv drack jag just Jim Beam och cola (det märks att du är från Skåne som säger Coca!) igår och polaren intill med samma drink berättar att bartendern (som knappast blir Nobelpristagare) trodde att han beställde Gin, vin och cola...

Jag blev lite butter på KFF:s sista mål dock. Hade 3-0, 4-0 och 4-1 på Oddset...

Jesper sa...

studiomannen: Gin och coca har jag prövat, rödvin och coca också (i Tyskland). Men gin, vin och coca låter som om den där bartendern inte ens borde vara bartender.

Anonym sa...

Bartendrar med hörselproblem verkar vara vanligt förekommande. Två beställningar som gått åt helvete, involverande en beställande smålänning och en lomhörd bartender.


Exempel ett...

Smålänning: "Två bäss tack." [svenska: två bärs, tack].

Lomhörd bartender häller upp två Bass Pale Ale. Inte så åt helvete kanske, men smålänningen hade tänkt sig två stora stark.

Exempel två...

Smålänning sitter med en kamrat i baren, tittar lomhörd bartender i ögonen, pekar på starkölskranen och säger "En vassen."

Lomhörd bartender kommer tillbaka med ett glas vatten.

Kontenta? Smålänningar och lomhörda bartenders är en dålig kombo.

Jesper sa...

Även skåningar och serveringpersonal fr Stockholm kan vara en dålig kombination. Jag har en gång beställt en Café au lait (på den tid det kallades så) och fått en öl. Rätt åt mig för att försöka hålla på.

Anonym sa...

Mitt sällskap fick fem kaffe i Värmland (Grums tror jag det var) när vi först beställde tre kaffe och strax därpå även ville ha två te. Servitören var skåning fast tydligen acklimatiserad.
/Karin P