06 februari 2010

Professor Moriarty tänker till

Det enda man med säkerhet kunde säga om årets allsvenska toppstrid var att AIK inte skulle ha med den att göra. Dels är det sedan länge mot reglerna för en svensk klubb att vinna Allsvenskan två år i följd. Dels är ju AIK ett särfall, ett lag som bara kan prestera när det inte har någon form av press på sig - som 2006, när de var nykomlingar, eller i fjor - och som annars oundvikligen kommer att falla offer för sin egen särskilda brygd av uppblåst självbild och fallenhet för internt gnabb.

Sett ur det perspektivet kanske det är en genial plan att sälja av sina fyra-fem bästa spelare och försätta sig i ekonomisk misär. Ju lägre förväntningarna är, desto större blir chansen att AIK verkligen ska kunna uträtta nånting i år. Fast jag tror Malmö FF har ett alldeles för långt försprång på den vägen. Be mig inte satsa några pengar på det, men det skulle inte förvåna mig om MFF till sist kan komma ur Groundhog Day-loopen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför hade AIK ingen press på sig ifjol? Hade väl inte mindre press än tidigare år eller mindre än vad IFK hade 2009.

Jesper sa...

Anonym: det är bara att gå till läggen, som Jan Myrdal skulle säga. Ingen tippade att AIK skulle ha något att göra med toppstriden ifjor, till skillnad från andra år under 2000-talet. Förutom då 05 och 06.