05 februari 2010

Jourhavande statistiker hitåt!

Ni har väl följt utvecklingen i turkiska ligan den här säsongen? När det gäller Ankaraspors insats vet jag inte hur jag ska tänka. Vill jag att laget ska vinna en match, eller åtminstone göra mål? Eller är det bäst för klubben att skriva historia genom att gå igenom säsongen med noll poäng och noll gjorda mål? Kanske finns sådana exempel sen tidigare?

18. Ankaraspor 19 0 0 19 0-57 0

7 kommentarer:

Dennis sa...

Det skulle i och för sig vara en större sensation om de lyckas göra mål eftersom de blivit utkastade. Deras matcher spelas inte utan motståndarna tilldöms seger med 3-0.

Magnus sa...

Skulle nog vara ett exempel på större korruption än det Turkiska fotbollsförbundet var rädda för då Ankaraspors ägare köpte lokalkokurrenten (tror jag det var), Ankaragucu.

Hagström sa...

Dennis: å fan. tack för upplysning åt en okunnig.

Jesper sa...

Det fanns väl ett juggelag från Södertälje som hette Sumarice och som tog sig upp i dåvarande division 3 innan hela laget åkte tillbaka pga kriget? Har ett minne av att de gick genom hela serien med noll poäng.

Jesper sa...

Vad gäller Ankaraspor visar det på nåt slags ordningssinne att de bara tilldöms ett nederlag i taget, trots att de rimligen måste vara diskade för hela säsongen och rimligen borde kunna stå på 34 matcher, 0 poäng och 0-102 redan nu.

Mårten sa...

Ja, ibland kan det ju dessutom vara en fördel att förlora på WO, är man riktigt kass så är ju det bättre att förlora med 3-0 än riskera tvåsiffrig förlust. Fast såna scenarion kanske bara utspelar sig i Korpen. Eller finns det något annat exempel på systematiskt användande av WO som har "gynnat" ett lag?

Hagström sa...

Man kan ju tänkla sig en situation i slutet av en säsong där ett lag klarar kontraktyet om de inte förlorar med mer än tre mål. I det läget kasn de ju lämna wo, men jag undra om det slkulle accepteras på en högre nivå.