05 februari 2010

Namnmagi

TFF värvar efter helt riktiga principer. Alo Bärengrub är ett riktigt kul namn. Känns som om han skulle vara med i gamla fina seriealbumet "Johan och Pellevin" om nån minns det.

6 kommentarer:

Anders H sa...

Var det den som tecknades av samma snubbe som gjorde smurfarna?

Jesper sa...

Jo men. Peyo. Smurfarna gör faktiskt sin debut i ett Johan och Pellvin-äventyr.

Anonym sa...

Ja, TFF går verkligen åt helt rätt håll. Är själv BoIS:are och vi har gjort en helomvändning och sneglar på gamla färglösa Trelleborg.

Från att ha haft framgångar med Farnerud, Ammuneke och Nannskog har vi nu skaffat Larsson som tränare. Han har värvat en Karlsson som nog ska spela med Olsson på topp. Dessutom sade Larsson i sitt första uttalande att han tyckte det var viktigt att Persson skrev på nytt kontrakt. Han ska funka som en sista utpost framför Karlsson i målet och leverera bra passningar upp till den andre Persson på mitten. Sen ska vi inte glömma att man spetsat truppen med Bengtsson från just Trelleborg.

Min kompis hävdar bestämt att TFF under hela 90-talet hade en 22-mannatrupp som gick runt på tre eller fyra efternamn.

Henrik sa...

Anonym: kul kommentar om Bois, men om TFF tar din polare nog fel på årtionde. 90-talet var en enda orgie i (något så när) orginella namn i TFF. Rantanen, Blixt, Boylan, Kottila, Teljigovic, Jankovski, Fashanu mfl. 2000-talet har än så länge varit ganska mycket tråkigare på den punkten. Roligare än Justice Christopher har det inte blivit.

Jesper sa...

Överlag har det hänt nånting med svensk fotboll där ju förr i tiden ALLA hette Andersson. Detta trots att Johansson även då var landets vanligaste efternamn. Jag har alltid undrat vad förklaringen till detta sociologiska bisarreri egentligen är.

Erik sa...

Men hur man än vrider och vänder på allt finns det inget fräckare fotbollsspelarnamn än Obi Mikel. Med det namnet kan du vara både en Star Warsaktör, sprinter i vilket afrikanskt land som helst och biblisk hjälte där nöden är som störst.