11 januari 2010

Inga nyanser av svart

VM i Sydafrika bör ställas in, tycker Marcus Birro. Orsak: terrorattacken i Angola i helgen. Sydafrika ligger ju på samma kontinent som Angola, har Birro sett på sin jordglob, och han har hört av kompisar att det finns kriminalitet där. Olof Lundh var inne på samma spår i helgen - misär och fattigdom finns i alla afrikanska länder och det är misär och fattigdom, resonerar Lundh, som får människor att överfalla spelarbussar med automatgevär.

Men det stämmer ju inte. Det var politiska separatister som anföll Togos spelartrupp, för att genera Angolas regering, och några motsvarande figurer finns inte i Sydafrika. En massa gangsters finns det, men det är en annan femma. De lär inte ha något intresse av att sabotera VM i sommar, bara att få en så stor del av intäkterna som möjligt att flyta åt deras håll.

Jag hade en småländsk kompis en gång som berättade för mig att han umgicks med tankar på att ställa in sin planerade semester i Tanzania. Orsak: två småländska turister hade precis blivit mördade i Sydafrika. Birro och Lundh resonerar efter ungefär samma logik.

7 kommentarer:

Ulf sa...

Samma typ av allmänt slapp argumentation som Lagrell mfl för i Angola-fallet.

Mali sa...

Men hallå...Marcus Birro!?!?

Nuf ced.....

Petter sa...

Kollade på vägbeskrivningar i Google maps och mellan Norra angola och sydafrika är det ca 2000 km. Vilket innebär att vi borde ställt in EM i Sverige 92 på grund av kriget i Jugoslavien.

Jesper sa...

Det slår mig också att få lag lär ta bussen till VM i sommar.

Ozjeppe sa...

Exakt. Då kan man på samma resonemangsgrunder (fattigdom, misär, militära oroligheter och grov kriminalitet) hävda att inga VM skulle hållits i vare sig Mexico '86/'70, Argentina '78, Chile '62 eller Brasilien '50. Suck.

Olov H sa...

Ozjeppe: Inte VM i Italien 1990 heller.

Insu sa...

Jag tycker Birro gör ett bra jobb med att fylla upp tomrummet efter Majlard!